Україна підписала важливу оборонну угоду - що про це відомо
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна підписала важливу оборонну угоду - що про це відомо

Україна підписала важливу оборонну угоду - що про це відомо
Джерело:  online.ua

Україна та Румунія підписали важливу угоду про співпрацю у військово-технічній галузі. Для цього міністр оборони Андрій Таран провів переговори з румунським колегою Ніколає Чуке у суботу, 5 вересня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на посольство України та Міноборони.

За оприлюдненими даними, Київ зацікавлений у розширенні партнерства з сусідами.

"Міжурядова угода визначає правову базу військово-технічного співробітництва між двома країнами, спрощує процедуру здійснення державних закупок у відповідній сфері, а також дозволяє розширити партнерство між Україною та Румунією, спрямовану на зміцнення безпеки у регіоні Чорного моря", - наголосило посольство.

Водночас у Міноборони розкрили деталі переговорів двох міністрів. Посадовці обговорили низку безпекових питань, які торкаються обох держав.

"Сторони обговорили пріоритети двосторонньої співпраці за такими напрямами як військово-технічне співробітництво, проведення спільних військових навчань (тренувань) військово-морських сил та підрозділів сухопутних військ, сил спеціальних операцій, а також обмін даними про повітряну, надводну та підводну обстановку", - пояснили у відомстві.

Підписання документу стало закріпленим підсумком візиту Тарана до Румунії. Цей крок надасть змогу країнам розвивати співпрацю у згаданих сферах та посилить безпеку в Чорному морі — Румунія входить у склад НАТО.

Як повідомляв ONLINE.UA, 27 серпня Кабінет міністрів України поділився з громадянами приємною новиною — офіційно стало відомо про те, що виконувачка обов’язків міністерки енергетики України Ольга Буславець і міністр економіки Німеччини Петер Альтмаєр нарешті змогли домовитися про започаткування енергетичного партнерства між двома країнами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?