Кожен має право на помилку - у Зеленського зробили гучну заяву про Донбас
Категорія
Політика
Дата публікації

Кожен має право на помилку - у Зеленського зробили гучну заяву про Донбас

Кожен має право на помилку - у Зеленського зробили гучну заяву про Донбас

Глава МЗС України Дмитро Кулеба вирішив поставити крапку в резонансному скандалі, який виник після заяви першого заступника глави української делегації ТКГ Донбасом Вітольда Фокіна про загальну амністію і особливий статус для всього Донбасу. Міністр нагадав, що всі ідеї Фокіна є лише його особистою думкою і не відповідають позиції офіційної влади. Кулеба підкреслив, що Фокін на всіх засіданнях ТКГ за його участю займав офіційну позицію, тому закликав "відразу не замахуватися сокирою", так як кожен має право на помилку. Про це Кулеба заявив в інтерв'ю Радіо Свобода, передає ONLINE.UA.

"Він, очевидно, дозволив собі вийти за межі тієї позиції, яку він відстоює в ТКГ, і почав міркувати про речі, які, по-перше, стали дуже резонансними, а по-друге, і керівник офісу президента Андрій Єрмак, і я як міністр закордонних справ, чітко заявили публічно про те, що це лише особиста думка пана Фокіна, вона не представляє державну, офіційну позицію України на цих переговорах. Кожен має право на помилку. Давайте не будемо відразу сокирою замахуватися. І я щиро сподіваюся, що пан Фокін продовжить свою роботу в ТКГ, не допускаючи повторно таких помилок", - заявив Кулеба.

Міністр закордонних справ України також прокоментував скандал, який виник на останньому засіданні ТКГ по Донбасу, через те, представник Кремля Борис Гризлов дуже сильно нервував і ніяк не хотів визнавати Російську Федерацію стороною конфлікту.

"Для всього світу є абсолютно очевидним той факт, що Росія є стороною конфлікту, є тільки дві сторони цього конфлікту - це Україна і Російська Федерація, яка напала на Україну. І всі їхні спроби імітації, нерви, емоції - це все абсолютно непотрібні речі, тому що вони нічого не змінюють по суті, але дозволяють їм грати якусь там свою внутрішню гру. Але суті питання це не змінює. Я на їх місці так би вже не хвилювався б, тому що ще журнал "Здоров'я", який, я переконаний , читав пан Гризлов, говорив, що нервові клітини не відновлюються. Тому не треба зайвий раз нервувати", - підкреслив Кулеба.

Як відомо, раніше Фокін заявив, що для припинення війни в Донбасі, на його думку, слід "оголосити загальну амністію, провести вибори, вирішити питання особливого статусу окремих районів, а краще - всього Донбасу". Його слова викликали великий резонанс і хвилю критики як в політичних колах, так і серед громадськості.

Важливо відзначити, що цей скандал стався за кілька днів до засідання ТКГ по Донбасу, на якому команда президента РФ влаштувала новий демарш. Представники Кремля почали шантажувати команду Зеленського обміном полонених, відмовляясь його проводити, якщо офіційний Київ не погодиться на вибори в ОРДЛО.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 6 вересня офіційний Київ ініціював проведення екстреного засідання ТКГ по Донбасу, щоб запобігти обстрілу бойовиків, які 7 вересня готуються відкрити вогонь по позиціям ЗСУ поблизу Шумів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?