В ОБСЄ увірвався терпець через ситуацію на Донбасі - бойовиків "ДНР" потужно поставили на місце
Категорія
Україна
Дата публікації

В ОБСЄ увірвався терпець через ситуацію на Донбасі - бойовиків "ДНР" потужно поставили на місце

В ОБСЄ увірвався терпець через ситуацію на Донбасі - бойовиків "ДНР" потужно поставили на місце
Джерело:  online.ua

Так звана "влада ДНР", яку призначив Кремль на окупованому Донбасі за вказівкою президента РФ Володимира Путіна, поставила офіційному Києву і ЗСУ черговий ультиматум. З 7 вересня окупанти загрожують почати відкритий вогонь проти українських захисників в районі населеного пункту Шуми, який знаходиться поблизу Горлівки. Відповідний наказ вже віддав ватажок бойовиків так званої "ДНР" Денис Пушилін, який звинуватив українських військових в порушенні Мінських угод. В ОБСЄ відреагували на погрози бойовиків - СММ спростувала всі звинувачення Пушиліна на адресу ЗСУ, що знову підтверджує цинічні плани окупантів зірвати перемир'я під будь-яким приводом. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу організації.

У звіті СММ ОБСЄ від 5 вересня говориться про те, що за період з 21 грудня 2019 року по 2 вересня 2020 року в районі н. п. Шуми дійсно було виявлено 25-метрове продовження траншеї на існуючих позиціях Збройних сил України, але починаючи з 5 липня 2020 роки ніяких змін в даному районі зафіксовано не було.

Тим самим в СММ спростували всі звинувачення Пушиліна, який загрожує знищити все зміцнення українських захисників на передовій, обладнані після оголошення перемир'я на Донбасі - 22 липня. Зокрема, ватажок бойовиків "ДНР" вже віддав наказ відкрити вогонь проти українських військових 7 вересня. Бойовики розцінюють інженерні споруди ЗСУ як незаконні, тому вирішили їх знищити, про що вже повідомили офіційному Києву.

Нагадаємо, населений пункт Шуми був звільнений українською армією влітку 2018 року, до цього селище знаходилося під контролем бойовиків "ДНР" - це стратегічно важливий об'єкт, так як в майбутньому він може послужити плацдармом для проведення подальших операцій ЗСУ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що команда Зеленського скликає екстрене засідання по Донбасу через рішення бойовиків зірвати перемир'я і знову відкрити вогонь.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?