Це може статися у будь-який момент - у Зеленського озвучили неочікуване попередження усім українцям
Категорія
Політика
Дата публікації

Це може статися у будь-який момент - у Зеленського озвучили неочікуване попередження усім українцям

Це може статися у будь-який момент - у Зеленського озвучили неочікуване попередження усім українцям

Очільник Міністерства закордонних справ та член команди президента України Дмитро Кулеба зробив важливе попередження усім громадянам. Він звернув увагу на те, що команда українського лідера наразі уже розглядає можливі альтернативи Мінську як майданчику для перемовин з урегулювання ситуації на Донбасі. За словами українського дипломата, він, за сукупності факторів, може стати неприйнятним для цієї ролі. Що важливо розуміти, ще 22 серпня сам Володимир Зеленський офіційно заявляв, що не бачить сенсу у зміні Мінська як майданчика для переговорів в рамках тристоронньої контактної групи щодо ситуації на Донбасі. Однак, як бачимо, позиціякоманди президента різко змінилася. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "Радіо Свобода".

"Нагальної потреби в тому, щоб прямо зараз переносити "мінський процес" з Мінська, немає. Але ми безумовно розуміємо, що така потреба у будь-який момент може виникнути. І тому ми дивимося на можливі альтернативи. Але має настати сукупність факторів. Не обов’язково для ухвалення цього рішення, потрібно російські війська вводити. Можуть статися інші події, які зроблять Мінськ більш неприйнятним для розміщення там платформ, мінського переговорного майданчика", - підкреслив Дмитро Кулеба.

За словами українського дипломата, ці події можуть бути "і гуманітарного, і політичного, і правозахисного, і розвідувального, і безпекового характеру".

"Треба на це дивитися комплексно. Бо якщо ми скажемо, якщо Росія введе війська, тоді ми перенесемо "Мінськ", то це таке звуження маневру для самих себе. Потрібно комплексно дивитися на розвиток ситуації в Білорусі", - наголосив очільник МЗС України.

Нещодавно також Дмитро Кулеба звернув увагу на те, що розраховує на проведення зустрічі у "нормандському форматі" на рівні міністрів у вересні. Що важливо розуміти, офіційна Москва неодноразово спростовувала заяви офіційного Києва з цього приводу. Команда Путіна продовжує скаржитися, що Володимир Зеленський ігнорує вимоги РФ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що на Донбасі почала стрімко погіршуватися ситуація через дії бойовиків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?