Українська влада нарешті розкрила підступний план Путіна щодо Білорусі та Лукашенка
Категорія
Політика
Дата публікації

Українська влада нарешті розкрила підступний план Путіна щодо Білорусі та Лукашенка

Українська влада нарешті розкрила підступний план Путіна щодо Білорусі та Лукашенка

Очільник Міністерства закордонних справ та член команди українського президента Дмитро Кулеба розкрив новий підлий план Кремля - він звернув увагу на те, що російський глава дедалі більше тиснутиме на Олександра Лукашенка в питанні створення союзної держави. За його словами, для Володимира Путіна наразі настав ідеальний момент. Український дипломат наголосив, що його команда завжди стежила за ситуацією зі створенням так званого союзу між Росією та Білоруссю. Дмитро Кулеба нагадав, що рік тому відбулася інтенсивна спроба Володимира Путіна втягнути Білорусь максимально глибоко в формат союзної держави. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "Радіо Свобода".

"Все йшло добре, Путін з Лукашенком постійно зустрічалися. Але у вирішальний момент Лукашенко вдарив по гальмах", - наголосив очільник МЗС України.

На переконання українського дипломата, вливання Білорусі в союзну державу – це та ціна, яку наразі платить Лукашенко за підтримку Володимира Путіна під час масштабних протестів. Що важливо розуміти, російська влада вже сформувала резерв військових для Білорусі. Очільник Кремля звернув увагу на те, що військо залучатимуть, якщо протестувальники будуть займатись екстремізмом. Головна суперниця Лукашенка Світлана Тихановська стурбована такою заявою Путіна - вона переконання, що введення російських військ у Білорусь було б серйозним порушенням суверенітету країни. Окрім того, у Координаційній раді Білорусі наголосили, що проблеми політичної кризи в країні повинні вирішуватись без зовнішнього втручання.

Варто звернути увагу на те, що 3 вересня член команди очільника Кремля Володимира Путіна та чинний прем’єр-міністр РФ Михайло Мішустін приголомшив несподіваною новиною — він розповів про те, що Москва і Мінськ "досягли прогресу щодо майбутньої "Союзної держави". Також політик зазначив, що практично всі ключові міністри російського кабінету приїхали до Мінська, щоб обговорити порядок денний.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що США можуть ввести нові санкції проти команди Путіна —  уже відома головна причина.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?