Це підступне вбивство - Україна кинула новий виклик Кремлю
Категорія
Україна
Дата публікації

Це підступне вбивство - Україна кинула новий виклик Кремлю

Це підступне вбивство - Україна кинула новий виклик Кремлю
Джерело:  online.ua

6 вересня українців шокувала неочікувана новина - стало відомо, що проросійські сили на Донбасі вбили українського бійця та ще одного поранили. Зазначається, що трагедія сталася неподалік Причепилівки, що на Луганщині. В штабі ООС наголошують, що тут бойовики вдарили зі стрілецької зброї по позиціях підрозділів Об’єднаних сил. Трохи пізніше стало відомо, що загиблий – Тарас Кубійович. Він є уродженцем села Вільхівці, що на Прикарпатті. На трагічні події миттєво відреагувала команда українського лідера Володимира Зеленського - так, очільник МЗС Дмитро Кулеба вже прокоментував загибель на Донбасі українського військового. Український дипломат пообіцяв, що агресія бойовиків не залишиться безкарною. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на Фейсбук-сторінку політика.

За словами глави МЗС, він говоритиме про вбивство окупантами бійця ЗСУ на зустрічах у Бухаресті, оскільки незабаром вирушає з візитом у Румунію. Дмитро Кулеба планує розповісти своїм колегам про російську агресію на Донбасі та вбивство українського захисника.

"Підступне вбивство українського воїна, кожна смерть та поранення не залишаться безкарними", - наголосив український дипломат.

Він також звернув увагу на те, що для досягнення цієї мети його команда активно працює з міжнародними партнерами.

"Дипломати якісно робили, роблять і робитимуть свою роботу з протидії агресії РФ", - додав Дмитро Кулеба.

В найближчому майбутньому політик говоритиме про вбивство українського військового та безпекову ситуацію на сході України на зустрічах у Бухаресті. Зокрема, з його румунським колегою Богданом Ауреску, з прем’єр-міністром Людовіком Орбаном, а також у виступі перед усіма румунськими послами за кордоном.

Окрім того, що важливо розуміти, ситуацію на Донбасі та нові провокації бойовиків Дмитро Кулеба вже встиг обговорити з російським колегою Сергієм Лавровим.

 "Я ініціював термінову розмову з міністром закордонних справ Російської Федерації Сергієм Лавровим для обговорення ситуації, що склалася, та шляхів виходу з неї", - розповів Кулеба.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що команда Зеленського зробила важливе попередження усім українцям.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?