Ви нас розчарували - на міжнародній арені спалахнув новий конфлікт
Категорія
Світ
Дата публікації

Ви нас розчарували - на міжнародній арені спалахнув новий конфлікт

Ви нас розчарували - на міжнародній арені спалахнув новий конфлікт
Джерело:  online.ua

Команда турецького лідера Реджепа Таїпа Ердогана вимагає від Косово не відкривати посольство в Єрусалимі - офіційна Анкара звертає увагу на те, що це буде порушенням резолюцій ООН. У зверненні влади Туреччини цитуються різні резолюції ООН, в яких наголошується, що палестинське питання може бути вирішене тільки за допомогою незалежної, суверенної Палестинської держави зі столицею в Східному Єрусалимі, заснованого на кордонах, що існували до 1967 року. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на Anadolu.

"Ми закликаємо керівництво Косово дотримуватися рішень ООН і утримуватися від таких кроків, які підірвали б історичний і правовий статус Єрусалиму, а також могли б перешкодити визнанню Косово іншими державами в майбутньому", - наголошує турецька влада.

Як відомо, ще 5 вересня президент Косова Хашим Тачі офіційно повідомив, що вітає заяву прем'єр-міністра Ізраїлю Нетаньяху про справжній намір визнати Косово і встановити дипломатичні відносини.

"Косово стримає свою обіцянку розмістити свою дипломатичну місію в Єрусалимі", - підкреслив він.

Після цього турецька влада поскаржилася що її розчаровує той факт, що мусульманська держава розглядає такий крок, який "буде явним порушенням міжнародного права". Варто звернути увагу на те, що Туреччина - це одна з перших держав, які визнали Косово в 2008 році, надала щиру підтримку міжнародному визнанню країни.

"Однак ми не вважаємо правильним будувати цей процес всупереч міжнародному праву і особливо на стражданнях палестинського народу, чиї землі знаходяться під окупацією", - наголошується у зверненні команди Реджепа Таїпа Ердогана.

Що важливо розуміти, відповідь Туреччини послідувала після того, як сербські і косовські лідери провели зустріч минулого тижня у Вашингтоні в рамках діалогу за посередництва США, де вони досягли історичної віхи - погодилися нормалізувати економічні зв'язки.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 20 серпня Туреччина ввела додатковий митний збір у розмірі 15-20% на 115 видів українських товарів, через що їх експорт буде фактично заблокований. Це жорстке рішення проти України ухвалив президент країни Реджеп Таїп Ердоган.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?