З COVID-19 або без - організатори Олімпіади вразили обіцянкою
Категорія
Спорт
Дата публікації

З COVID-19 або без - організатори Олімпіади вразили обіцянкою

З COVID-19 або без - організатори Олімпіади вразили обіцянкою
Джерело:  online.ua

Міжнародний олімпійський комітет виступив з обіцянкою щодо проведення Ігор-2020. Спортивні змагання відбудуться в Японії наступного року попри всі перешкоди. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Agency France Press.

За словами віцепрезидента організації Джона Коутса, нова Олімпіада стане подією, яка "перемогла коронавірус".

"Вони пройдуть з COVID-19 або без нього. Ігри розпочнуться 23 липня наступного року", - наголосив він.

Донедавна комітет вважав Олімпіаду-2020 подією, яка стане символом відновлення Японії після стихійного лиха, якого зазнала країна — у 2011 році там водночас сталися землетруси й цунамі.

Наразі Ігри стануть символом перемоги над глобальною епідемією COVID-19.

Нагадаємо, Олімпіаду раніше визнали неможливою для проведення у запланований 2020 рік. Вона повинна була відбуватися в Токіо з липня до серпня.

Організатори вирішили перенести Ігри на 2021 рік, однак раніше лунала думка про ймовірність повного їх зриву. Невідомо, якою буде пандемія наступного року, як просуватиметься розробка вакцини й впроваджуватимуть глобальну вакцинацію.

Спортсмени зможуть брати участь в Олімпіаді без жодних додаткових відборів. Експерти тим часом наголосили, що перенесення несе ризики для них через навантаження.

Як повідомляв ONLINE.UA, в японському уряді наголосили, що боротимуться за проведення Олімпіади-2020 наступного року. Повторне перенесення на пізніші терміни виявиться згубним для Ігор. Подробиці — за посиланням.

За словами прем’єр-міністра Сіндзо Абе, вже 2024 року Олімпіада відбудеться в Парижі. Для спортсменів це стане надзвичайним тягарем, терміни підготовки суттєво скорочуються.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?