Вчені розкрили одну з особливостей коронавірусу COVID-19 - що варто знати
Категорія
Технології
Дата публікації

Вчені розкрили одну з особливостей коронавірусу COVID-19 - що варто знати

Вчені розкрили одну з особливостей коронавірусу COVID-19 - що варто знати
Джерело:  online.ua

Коронавірус COVID-19 завдає удару одразу по різних органах в організмі людини. Науковцям знадобився час, щоб встановити, чи можуть вони потім відновлюватися. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на CNN.

Лікарі спостерігають вплив вірусу на роботу органів, який спостерігається тривалий час. Утім, вчені також зареєстрували певні позитивні тенденції.

Команда фахівців Інсбрукського медичного університету провели дослідження з цього приводу, учасниками якого стали 150 людей. Вони оприлюднили дані про 81 пацієнта середнім віком у 61 рік, з них 21% потребували інтенсивної терапії, а 19% - штучної вентиляції легенів.

Близько 65% пацієнтів мали задишку, кашель упродовж першого огляду після одужання через 6 тижнів. За підсумками наступних 6 тижнів задишку продемонстрували лише 39%, а кашель у 15%. У подальші тижні окрім легенів також покращилася ситуація з серцево-судинною системою.

Відповідно до даних комп'ютерної томографії, у згаданий період рівень пошкоджень легенів впав до 4 балів — з 8 початкових. Спочатку пошкодження та скупчення рідини (так зване "матове скло") були у 88% пацієнтів, а станом на 12 тиждень вже у 56%.

Дослідження ехокардіограмою виявило дисфункцію лівого шлуночка серця у 58% пацієнтів, рівень запалення та згустки крові також були підвищені.

"Діастолічна функція лівого шлуночка є ознакою серйозності захворювання, однак ми спостерігали, що вона також згодом поліпшувалася", - цитує телеканал експертку Сабіну Саханік.

Як повідомляв ONLINE.UA, розробка вакцини проти коронавірусу COVID-19 не стане остаточною перемогою над пандемією, звернули увагу експерти Всесвітньої організації охорони здоров’я. Вони наголосили, для перемоги потрібно, щоб люди навчилися жити з вірусом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?