Україна підловила команду Путіна на безсоромній брехні - що важливо знати
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна підловила команду Путіна на безсоромній брехні - що важливо знати

Україна підловила команду Путіна на безсоромній брехні - що важливо знати
Джерело:  online.ua

Перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова звинуватила російських пропагандистів із видання "Ведомости" у перекручуванні позиції Управління Верховного комісара ООН з прав людини щодо відповідальності за забезпечення водою жителів окупованого Криму. За словами політикині, 7 вересня зранку видання "Ведомости.ru" подало чергову сенсацію: "Ответственность за снабжение жителей Крыма питьевой водой лежит и на России, и на Украине, - заявила официальный представитель Управления Верховного комиссара ООН по правам человека Элизабет Тросселл". За словами укранської дипломатки, це серйозна заява, яку вона зразу ж вирішила перевірити, передає ONLINE.UA.

"В Управлінні Верховного комісара повідомили, що до них, справді, зверталася агенція "РИА-Новости" (на публікацію якої посилаються "Ведомости") з питання постачання води в Крим, на що медіа отримали буквально таку відповідь: Російська Федерація як окупаційна влада несе головну відповідальність за забезпечення доступу до води осіб, що перебувають під захистом (protected persons). Як нам наголосили в УВКПЛ, слова їх представника у "Ведомостях" були наведені не повністю", - наголосила Еміне Джапарова.

За її словами, як випливає з тієї ж публікації "РИА-Новости", самі представники окупанта залишилися розчарованими відповідями УВКПЛ на свої постійні смикання, назвавши ці відповіді, з притаманною РФ повагою до міжнародних структур, "ответами первоклассника" та "туманным ответом ни о чем".

"Проте, у "Ведомостях" про це вже ні слова", - додала українська дипломатка.

Вона також звернула увагу на те, що російські пропагандисти висмикнули з контексту слова посадовців з Управління Верховного комісара ООН з прав людини. Джапарова наголосила, що позиція Міністерства закордонних справ України з цього приводу чітка та правова.

"Росія – країна окупант. Росія несе повну відповідальність за ситуацію в Криму згідно МГП. Росія відповість за свої злочини проти України та громадян України", - додала політикиня.

Як повідомляв ONLINE.UA, 7 вересня стало відомо, що окупований Крим зіткнувся з новою жахливою проблемою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?