Нарешті повернулися - Зеленський поділився чудовими новинами про резонансний інцидент
Категорія
Політика
Дата публікації

Нарешті повернулися - Зеленський поділився чудовими новинами про резонансний інцидент

Нарешті повернулися - Зеленський поділився чудовими новинами про резонансний інцидент
Джерело:  online.ua

Шість українців опинилися на волі після тривалого полону в руках африканських піратів. Президент Володимир Зеленський особисто привітав їх та розповів про визволення. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Офіс президента.

За оприлюдненими даними, усі колишні в'язні щойно повернулися на батьківщину, вони працювали на судні Curacao Trader та були звільнені 20 серпня.

"Наші моряки провели в полоні у піратів понад місяць, але нарешті повернулися до України і вже скоро зустрінуться зі своїми родинами. Хочу подякувати нашим дипломатам, Міністерству закордонних справ, які вели складні переговори щодо звільнення бранців. Ми весь час тримали ситуацію на контролі. Українці мають знати, що для нашої держави важливий кожен громадянин", - наголосив Зеленський.

Президент відзначив оперативну роботу МЗС — саме представники зовнішньополітичного відомства утримували контакт з українськими громадянами, супроводжуючи переговорний процес.

"17 липня пірати здійснили напад на танкер Curacao Trader, який перебував біля узбережжя Беніну, та захопили 13 членів екіпажу, серед яких були українці. 20 серпня моряки були звільнені з полону, а 24 серпня нігерійські військові передали визволених громадян України представникам українського посольства у Федеративній Республіці Нігерія", - нагадали в ОПУ.

Слід зауважити, що це не перший подібний випадок, упродовж 2020 року таких інцидентів було щонайменше три.

Як повідомляв ONLINE.UA, біля африканського берега пірати атакували судно Tommi Ritscher та викрали українського моряка. Відомості про захоплення підтвердив директор Департаменту консульської служби МВС Сергій Погорельцев. За його словами, нашого земляка вивезли у невідомому напрямку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?