Україна проведе важливі переговори з іншою державою - що варто знати
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна проведе важливі переговори з іншою державою - що варто знати

Україна проведе важливі переговори з іншою державою - що варто знати
Джерело:  online.ua

Україна найближчим часом проведе нові важливі переговори з Румунією. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вже прибув до Будапешта, румунську сторону представлятиме його колега Богдан Ауреску. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Twitter.

За словами дипломата, серед запланованих питання різного напрямку.

"Сьогодні у Бухаресті зустрівся з румунським колегою Богданом Ауреску. На порядку денному: безпека, зокрема, у Чорноморському регіоні, амбітні проєкти в енергетиці та інфраструктурі, розвиток торгівлі та інвестицій, зокрема, для пом’якшення економічних наслідків COVID-19", - наголосив Кулеба.

Слід нагадати, це не перший контакт між Україною та Румунією на вищому рівні упродовж останніх днів. Нещодавно провели зустріч міністри оборони держав - Андрій Таран і Ніколає Чуке, представник Києва для цього прибув до Будапешта.

За оприлюдненими даними, Київ зацікавлений у розширенні партнерства з сусідами.

"Міжурядова угода визначає правову базу військово-технічного співробітництва між двома країнами, спрощує процедуру здійснення державних закупок у відповідній сфері, а також дозволяє розширити партнерство між Україною та Румунією, спрямовану на зміцнення безпеки у регіоні Чорного моря", - заявили в українському посольстві.

Як повідомляв ONLINE.UA, підписання документу стало закріпленим підсумком візиту Тарана до Румунії. Цей крок надасть змогу країнам розвивати співпрацю у згаданих сферах та посилить безпеку в Чорному морі — Румунія входить у склад НАТО. У документі, зокрема, йдеться про організацію спільних армійських навчань в різних галузях військ, а також обмін даними щодо розвідки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?