Ніхто не повчатиме нас - у Зеленського зробили жорстке попередження
Категорія
Політика
Дата публікації

Ніхто не повчатиме нас - у Зеленського зробили жорстке попередження

Ніхто не повчатиме нас - у Зеленського зробили жорстке попередження
Джерело:  online.ua

Виключно український уряд може займатися питаннями адміністративно-територіального устрою держави, наголосили в Міністерстві закордонних справ. Міністр Дмитро Кулеба підкреслив, жодна країна не може ставити вимоги стосовно його зміни. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресконференцію дипломата, яка пройшла спільного з його румунським колегою Богданом Ауреску.

За словами міністра, територіально-адміністративна реформа втілюється в умовах тісної співпраці з Євросоюзом.

"Що стосується адміністративно-територіальної реформи, то це виключно питання внутрішньої політики. Жодна країна світу не повчатиме нас, як нам влаштовувати адміністративно-територіальний устрій своєї країни. Ця реформа відбувається в тісній взаємодії з ЄС, з дотриманням європейських стандартів і з повагою до прав осіб, які належать до національних меншин", пояснив Кулеба.

Він нагадав про плідні обговорення реформи та згаданих суміжних питань з представниками Угорщини, Болгарії, Румунії. Всі ухвалені рішення стали збалансованими, вони надають меншинам можливість розвиватися в нових умовах.

"Мені повідомили про рішення української влади щодо заснування мікрорайонів, і я передав моїм колегам, що нас дуже цікавить забезпечення прав румунської національної меншини", - відповів Ауреску під час свого виступу.

Нагадаємо, Кулеба спрямував до Румунії для важливих переговорів про співпрацю з Румунією у вівторок, 8 вересня.

Як повідомляв ONLINE.UA, м іністр закордонних справ Дмитро Кулеба вже прибув до Будапешта, румунську сторону представлятиме його колега Богдан Ауреску. За словами дипломата, серед запланованих питання різного напрямку. Подробиці — за посиланням.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?