Астрономи розчарували висновками щодо позаземного життя - деталі дослідження
Категорія
Технології
Дата публікації

Астрономи розчарували висновками щодо позаземного життя - деталі дослідження

Астрономи розчарували висновками щодо позаземного життя - деталі дослідження
Джерело:  online.ua

Команда австралійських вчених провела масштабне дослідження, спрямоване на пошук сигналів з космосу, що вказують на потенційне позаземне життя. Утім, його підсумки виявилися такими, що розчаровують. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Publications of the Astronomical Society of Australia.

За оприлюдненими даними, фахівці відстежували низькочастотні радіосигнали від ймовірних інопланетних цивілізацій, масштаби сягнули ділянки неба з понад 10 мільйонами зірок та окремо 75 екзопланет. Усі вони знаходилися у сузір'я Парусу.

Дослідження тривали завдяки обсерваторії Murchison Widefield Array в Австралії, вчені не зафіксували жодного відповідного сигналу.

Початком праці стало вивчення сигналів шести екзопланет, це довело загальну кількість вивчених до згаданих 75.

Подібні нульові результати дослідники отримали під час вивчення ситуації в районі, де знаходяться близько 10 мільйонів зірок. Це — найбільш широка ділянка неба, за якою спостерігали в рамках проєкту SETI, який спрямований на пошук позаземного розуму.

Науковці пояснили, проєкту належить здолати довгий та важкий шлях, самі вони не розчаровані підсумками описаного дослідження, оскільки тільки Чумацький Шлях складають від 100 до 400 мільярдів зірок.

Як повідомляв ONLINE.UA, у NASA оприлюднили список проєктів, які претендують на втілення у майбутньому. Кожна з представлених ініціатив стосується дослідження навколоземного простору. За офіційними даними, йдеться про клас проєктів Medium-Class Explorer.

Кожен з п’ятірки цих "півфіналістів" отримає 1,25 мільйона доларів, їм необхідно буде витратити 9 місяців на остаточне завершення розробки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?