Напад на Балуха - невтішні новини про стан політв'язня
Категорія
Події
Дата публікації

Напад на Балуха - невтішні новини про стан політв'язня

Напад на Балуха - невтішні новини про стан політв'язня
Джерело:  online.ua

Колишній кремлівський політв'язень Володимир Балух знаходиться у важкому стані після нападу. У Верховній Раді оприлюднили нові приголомшливі подробиці про інцидент. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на нардепку Ірину Геращенко.

За її словами, пацієнт знаходиться у несвідомому стані.

"Від лікарів ЛШД, де перебуває В. Балух: "Пацієнт стабільно важкий. На апараті ШВЛ, ще без свідомості". На жаль, поки що така невтішна інформація", - проінформувала Геращенко у Facebook.

Нагадаємо, резонансний інцидент стався у ніч на вівторок, 8 вересня, Балуха з чисельними травмами госпіталізували до однієї з київських лікарень. Першим заявив про побиття 49-річного в'язня російського режиму Олег Сенцов, якого звільнили з полону разом з ним.

Згідно з оприлюдненими напередодні даними, у Балуха викрали мобільний телефон та банківську картку.
Раніше Геращенко проінформувала, що Балух переніс операцію, у нього діагностували черепно-мозкову травму, а знаходився він у реанімаційному відділенні.

Нагадаємо, Балуха разом з іншими в'язнями звільнили 7 вересня 2019 року під час масштабного обміну України та Росії. Напередодні група політв'язнів Кремля зібралася з нагоди річниці.

Як повідомляв ONLINE.UA, Офіс президента України у зв’язку з побиттям Балуха виступив з жорсткою невідкладною заявою. За оприлюдненими даними, у Володимира Зеленського серйозно занепокоєні через такий напад.

Відзначається, що ОПУ вимагає від правоохоронних органів "швидкого та повного розслідування цього злочину". Наразі немає підтвердження щодо політичної мотивації побиття колишнього бранця, однак всі версії необхідні пройти перевірку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?