"COVID-19 вбив тих, хто був тягарем": світ сколихнув новий резонансний скандал
Категорія
Світ
Дата публікації

"COVID-19 вбив тих, хто був тягарем": світ сколихнув новий резонансний скандал

"COVID-19 вбив тих, хто був тягарем": світ сколихнув новий резонансний скандал
Джерело:  online.ua

Світ сколихнув новий гучний скандал на тлі загострення ситуації з пандемією коронавірусу. Так, нещодавно стало відомо, що головний епідеміолог Молдови, директор Національного агентства з громадської охорони здоров'я Ніколає Фуртуне неочікувано для всіх заявив, що коронавірус "забрав життя тих, хто і так був тягарем для оточуючих". Свою цинічну позицію з цього приводу він озвучив в ефірі телеканалу TVR Moldova, передає ONLINE.UA.

"Не хочу, щоб мене засуджували або здатися цинічним, але в усьому світі COVID-19 забрав життя тих, хто і так був тягарем для себе і оточуючих. Це були люди, які боролися з останніми стадіями раку, важким діабетом, серцево-судинними патологіями. Так сталося і у Франції, і в Італії, і, на жаль, в Молдові", — заявив Фуртуне.

Неважко здогадатися, що вже через декілька годин Демпартія, колишній міністр охорони здоров'я Алла Немеренко і опозиційні партії дружно зажадали його відставки. Скандальний чиновник намагався врятувати становище та почав стверджувати, що його неправильно зрозуміли, бо він мав на увазі, що ці хворі — "тягар з медичної точки зору, а не з соціальної". Незабаром після цього вже президент Ігор Додон зажадав його відставки.

Уже 8 вересня Ніколає Фуртуне офіційно заявив про свою відставку під час засідання, яке скликав прем'єр-міністр Іон Кіку. Наголошується, що Кіку "високо оцінив професіоналізм Фуртуне і подякував за його роботу глави агентства в надзвичайно складний період на національному та глобальному рівнях". Однак прем'єр-міністр висловив жаль з приводу недавніх заяв Фуртуне про померлих від коронавірусу пацієнтів.

Нагадаємо, нещодавно китайські вчені неочікувано для всіх заявили, що коронавірус може поширюватися через каналізаційні труби. Варто звернути увагу на те, що причиною дослідження був випадок, коли вдалося виявити збудник COVID-19 у ванній кімнаті квартири, де ніхто не живе. Що цікаво, ще у лютому науковці озвучували версію про передачу коронавірусу через труби — після проведення досліджень ця теорія підтвердилась.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, в Україні 9 вересня  зафіксували 2551 новий випадок зараження коронавірусом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?