Нестабільна економічна ситуація - Мінфін несподівано звернувся до українців
Категорія
Економіка
Дата публікації

Нестабільна економічна ситуація - Мінфін несподівано звернувся до українців

Нестабільна економічна ситуація - Мінфін несподівано звернувся до українців
Джерело:  online.ua

Вплив нової економічної кризи, яку спровокувала пандемія коронавірусу, розтягнеться для України на цілі роки. Міністерство фінансів виступило з новим оголошенням щодо дефіциту державного бюджету. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву відомства.

За словами заступника міністра Романа Єрмоличева, передбачається затвердити дефіцит на рівні 6% ВВП для 2021 року.

"Держбюджет ще остаточно не сформований. Йдуть консультації. У той же час ми повинні враховувати нестабільну економічну ситуацію в країні. Так, передбачається дефіцит держбюджету на рівні 6% у 2021 році, 4,5% у 2022-му і 3% у 2023-му", - наголосили в Мінфіні.

Єрмоличев додав, державний бюджет на наступний рік повинно сконцентрувати на соціальній галузі.

Також додаткових фінансових ресурсів потребуватиме підвищення мінімальної зарплати до 6 тисяч гривень з початку 2021 року та 6,5 тисячі з 1 липня. Додаткове навантаження сягатиме приблизно 47 мільярдів гривень.

Раніше очільниця комітету парламенту з питань соціальної політики Галина Третьякова потішила українських пенсіонерів чудовими новинами — вона офіційно повідомила про те, що Кабінет міністрів й Верховна Рада мають намір з наступного року ввести доплати до пенсій для пенсіонерів віком від 75 років — подібні до тих, які у цьому році були запроваджені для пенсіонерів віком від 80 років.

Як повідомляв ONLINE.UA, Третьякова звернула увагу на те, що цьогоріч Верховна Рада ухвалила два закони, згідно з якими люди віком від 80 років додатково отримали не лише доплату в 1 тисячу грн, яку було надано одноразово майже 5 млн пенсіонерів, а й доплату у розмірі 500 грн на місяць до пенсії довічно.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?