Трампа номінували на Нобелівську премію - приголомшливі подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

Трампа номінували на Нобелівську премію - приголомшливі подробиці

Трампа номінували на Нобелівську премію - приголомшливі подробиці
Джерело:  online.ua

Номінантом на Нобелівську премію миру несподівано став президент Сполучених Штатів Дональд Трамп. Його висунув представник парламенту Норвегії Крістіан Тайбрінг-Йедде. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Fox News.

За версією норвезького політика, Трамп зробив надзвичайний внесок у підписання мирної угоди між Ізраїлем та Об'єднаними Арабськими Еміратами.

"Я думаю, в цьому намаганні встановити мир між державами він зробив більше, ніж більшість інших номінантів на Премію миру", - наголосив Тайбрінг-Йедде, який раніше представляв свою країну в Парламентської асамблеї НАТО.

Парламентар назвав американського скандального лідера ключовим фактором узгодження миру в одному з регіонів Близького Сходу.

"Є сподівання, що інші країни Близького Сходу підуть за прикладом ОАЕ, ця угода може стати чинником для зміни ситуації, який призведе весь регіон до кооперації та процвітання", - додається у коментарі Тайбрінг-Йедде.

Серед інших заслуг Трампа згадуються зусилля його адміністрації у врегулюванні конфліктів Індії та Пакистану, а також Південної та Північної Кореї.

Відповідно до згаданої угоди, ізраїльська влада відмовиться від планів оголошення суверенітету над усім західним берегом Йордану. Водночас мусульмани отримають право вільного доступу до єрусалимських святинь.

Сторони договору узгодили й надалі розроблювати варіанти завершення палестино-ізраїльського конфлікту, учасниками якого стали кілька країн Перської затоки.

Як повідомляв ONLINE.UA, Трамп приголомшив міжнародну спільноту новою неочікуваною заявою — він наголосив, що підтримав би відмову команди канцлерки ФРН Ангели Меркель від завершення Північного потоку-2, однак почав скаржитися, що Німеччина зараз занадто слабка.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?