Будемо жорстко реагувати - у Зеленського пригрозили Білорусі та Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Будемо жорстко реагувати - у Зеленського пригрозили Білорусі та Росії

Будемо жорстко реагувати - у Зеленського пригрозили Білорусі та Росії
Джерело:  online.ua

В українському уряді нагадали, що триматимуть відкритими кордони для Білорусі, однак будь-які провокації призведуть до жорсткої відповіді. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба попередив про неприпустимість зловживань цією відкритістю. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресконференцію дипломата.

Виступ міністра став спільним з його португальським колегою Сантушем Сілвою — вони провели переговори в Лісабоні у середу, 9 вересня.

Напередодні в Україну прибули двоє білоруських опозиціонерів, яких почав переслідувати режим Олександра Лукашенка.

"Що стосується того, що сталося вчора. У нас є серйозні підстави вважати, що ці люди не в'їхали в Україну добровільно, дипломатично кажучи. Я зробив дуже чітку заяву вчора, кажучи, що, незважаючи на те, що межа України вільна і відкрита для громадян Білорусі, ми будемо жорстко реагувати на будь-які спроби зловживання довірою України білоруськими або російськими спеціальними службами", - пояснив Кулеба.

Дипломат зауважив, що українська сторона на тлі внутрішньої кризи в Білорусі зрозуміла, що повинна "протягнути руку допомоги". Саме цим пояснені переваги для білорусів попри закриті для інших іноземців кордони.

Кулеба назвав загрозою для української національної безпеки будь-яке посилення російської позиції в сусідній республіці.

Нагадаємо, Олександр Лукашенко буквально зіпсував відносини з усіма сусідами — окрім Росії — своїми обурливими заявами, невизнаний на міжнародному рівні президент звинуватив усі держави навколо себе у координуванні протестів. Самих протестувальників він інколи відверто називає "бойовиками", які хочуть захопити владу та вивести Білорусь у НАТО.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше у Міністерстві закордонних справ України порадили Білорусі"не шукати ворогів там, де їх нема". Лукашенко не вперше заявляв про втручання України, такі твердження Київ прямо назвав "черговим безпідставним обвинуваченням".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?