Обмежена присутність бойовиків - у Зеленського приголомшили новою заявою про Донбас
Категорія
Україна
Дата публікації

Обмежена присутність бойовиків - у Зеленського приголомшили новою заявою про Донбас

Обмежена присутність бойовиків - у Зеленського приголомшили новою заявою про Донбас
Джерело:  online.ua

Команда глави держави Володимира Зеленського повідомила українцям неочікувану новину - так, в Офісі перидента заявили, що інспектування в районі населеного пункту Шуми проведе ОБСЄ, за участю сторін Тристоронньої контактної групи з "вкрай обмеженим проявом присутності бойовиків". Влада звернула увагу на те, що головним пріоритетом для нашої країни є збереження життів українських військових і цивільних громадян на Донбасі. Окрім того, зазначається, що протягом шести тижнів з 27 липня вдалося досягти реального режиму припинення вогню на Донбасі, але "ті, хто звик політично чи фінансово наживатися на війні" почали вдаватися до провокацій, розповсюдження фейків і т.д. В ОП категорично засуджують такий підхід до врегулювання будь-яких питань. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт ОП.

 "З метою спростування фейків та недопущення нових провокацій сьогодні досягнута домовленість у межах Тристоронньої контактної групи про спільне інспектування в районі населеного пункту Шуми за участю представника координатора від ОБСЄ. Юридично інспекцію проводять не сторони воєнного конфлікту, а посередник – ОБСЄ у супроводі представників сторін. ОБСЄ неодноразово підтверджувала безпідставність будь-яких звинувачень щодо будь-яких порушень домовленостей українською стороною. Якщо хтось не довіряє ОБСЄ, нехай побачить правду на власні очі", - повідомляє команда Володимира Зеленського.

Окрім того, згадується, що російська влада відмовилася від роботи в рамках СЦКК - усір озуміють, для чого це було зроблено. В ОП переконують, що вкрай обмежений прояв присутності бойовиків нічого нікому не може дати, крім єдиного – ще одного аргументу на користь правоти України.

"Люди, що стоять зі зброєю навпроти українських військ на Донбасі, є об'єктивним фактом. Але кожна політична сила в Україні та суспільство загалом мають робити все для того, щоб ці люди ніколи не стали політичним фактом", - наголосили у Зеленського.

Що важливо розуміти, проросійські сили похизувалися, що їм вперше "вдалося домогтися від української сторони здійснення спільної інспекції щодо фіксації усунення допущених порушень".

Як повідомляв ONLINE.UA, Т ристороння контактна група провела невідкладні переговори 9 вересня після ультиматумів бойовиків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?