Мені дуже шкода - Зеленський виступив з несподіваним зізнанням
Категорія
Політика
Дата публікації

Мені дуже шкода - Зеленський виступив з несподіваним зізнанням

Мені дуже шкода - Зеленський виступив з несподіваним зізнанням
Джерело:  online.ua

Українська влада ввела жорсткі обмеження на кордоні через хасидів, які тисячами відвідують Умань у вересні, підтвердив президент Володимир Зеленський. Він назвав ці заходи вимушеними на тлі загрози від коронавірусу COVID-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю The Jerusalem Post.

За його словами, у звичайній ситуації він цілком за візити ізраїльтян до України.

"Ми робимо все, щоб зустріти наших гостей у найкращих можливих умовах. На жаль, цього року внаслідок пандемії COVID-19 нам на звернення Ізраїлю довелося застосовувати сувору політику щодо захисту безпеки як громадян України, так і наших відвідувачів з усього світу. Мені дуже шкода, що це призвело до неприємних наслідків для прочан. Нам усім потрібно мати терпіння й терпимість у ці дивні часи. Ми всі пристосовуємося до нових способів робити те, чого раніше ніколи не доводилося робити", - пояснив Зеленський.

Він додав, наразі місцева влада в Умані координується з Києвом та представниками єврейської громади, щоб забезпечити безпеку паломників. Будь-які прояви антисемітизму в Україні — не припустимі, оскільки це "отрута".

"Ми реагуємо на кожен можливий випадок прояву агресії на антисемітичному тлі. Тим часом згідно з опитуванням дослідницького центру Pew у 2018 році, Україна є країною у Східній Європі з найменшим показником антисемітизму. Це обнадіює, але, очевидно, завжди потрібно робити більше, і ми повинні й будемо залишатися надзвичайно пильними", - зауважив президент.

Нагадаємо, заборона на в'їзд іноземців буде чинною з винятками до кінця вересня.

Як повідомляв ONLINE.UA, влада Ізраїлю підтвердила МЗС України готовність направлення 6 представників ізраїльської поліції для надання допомоги українським колегам під час святкування Рош га-Шана в Умані.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?