Розпочався процес - у МОЗ невідкладно звернулися до українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Розпочався процес - у МОЗ невідкладно звернулися до українців

Розпочався процес - у МОЗ невідкладно звернулися до українців
Джерело:  online.ua

Українські лікарні вже незабаром отримають ліки проти коронавірусу COVID-19 іноземного виробництва. Міністерство охорони здоров'я вже розпочало процес закупівлі препарату "Ремдесивір". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг міністра Максима Степанова у четвер, 10 вересня.

За його словами, лікарський засіб ще раніше внесли до офіційного протоколу лікування.

"Міністерство охорони здоров’я ініціювало і прийняло відповідну постанову щодо централізованої закупівлі одного з лікарських засобів - "Ремдесивір". Це достатньо дорогий препарат, але у той же час, він показав свою ефективність в інших країнах. Тому зараз розпочався процес закупівлі його і відразу поставки в усі наші лікарні, які цим займаються", - пояснив Степанов.

Слід нагадати, що рішення про закупівлю "Ремдесивіру" у Кабінеті міністрів ухвалили на засіданні минулого тижня, 3 вересня.

Станом на ранок 10 вересня по всій країні встановили вже 145 612 діагнозів COVID-19. За попередню добу кількість нових випадків сягнула 2 582, така ситуація зберігається упродовж тривалого періоду.

Карантинні обмеженя в Україні пролонгували до 31 жовтня. Уперше їх ввели в середині березня цьогоріч.

Всесвітня асоціація охорони здоров’я б’є на сполох через нову масштабну проблему — організація терміново звернулася до усієї міжнародної спільноти та наполегливо закликала кожну країну світу готуватись до нового етапу пандемії COVID-19 та інвестувати в охорону здоров’я.

Як повідомляв ONLINE.UA, розробка вакцини проти коронавірусу COVID-19 не стане остаточною перемогою над пандемією, звернули увагу експерти ВООЗ. Вони наголосили, для перемоги потрібно, щоб люди навчилися жити з вірусом — ситуація не зміниться раніше, ніж це станеться.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?