Бойовики на Донбасі терміново стягують зброю до лінії зіткнення - що там відбувається
Категорія
Україна
Дата публікації

Бойовики на Донбасі терміново стягують зброю до лінії зіткнення - що там відбувається

Бойовики на Донбасі терміново стягують зброю до лінії зіткнення - що там відбувається
Джерело:  online.ua

Спостерігачі місії ОБСЄ повідомили українській владі важливі новини - вони офіційно заявили про те, що зафіксували нові порушення домовленостей з боку проросійських сил на Донбасі. В звіті СММ ОБСЄ наголошується, що під час спостережного польоту безпілотний літальний апарат СММ ОБСЄ на непідконтрольній урядові України території виявив з боку незаконних збройних формувань Російської Федерації порушення домовленостей, які набули чинності 27 липня 2020 року. Зазначається, що ще 7 вересня зафіксували продовження наявної траншеї поблизу населеного пункту Березівське Луганської області. А 8 вересня спостерігачі помітили 5 осіб збройних формувань із лопатами біля однієї з їхніх позицій на північно-східній стороні дороги місцевого значення поблизу Раївки Луганської області. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на українську сторону СЦКК.

"Також під час спостережного польоту БПЛА СММ ОБСЄ з порушенням лінії відведення на полігонах було зафіксовано 16 самохідних гаубиць (2С1 "Гвоздика", 122 мм) та 6 буксируваних гаубиць (Д-30А"Жаба", 122 мм) поблизу Бугаївки Луганської області, а також три реактивних системи залпового вогню (БМ-21 "Град", 122 мм) неподалік Покровки Донецької області. Крім того, на полігоні поблизу населеного пункту Бугаївка на Луганщині було виявлено дванадцять танків (імовірно Т-64 – 5 одиниць; невстановленого типу – 7 одиниць) та три ймовірно зенітних ракетних комплексів (9К35 "Стріла-10"). На полігоні поблизу Тернового, на Донеччині, патрулем зафіксовано чотири танки (невстановленого типу), а на полігоні поблизу Покровки – три самохідних гаубиці (2С1 "Гвоздика", 122 мм); три буксирувані гаубиці (Д-30 "Жаба", 122 мм); десять танків (невстановленого типу) поза межами виділених місць зберігання", - йдеться в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що зафіксовані факти підтверджують порушення проросійськими силами домовленостей, які набули чинності 27 липня 2020 року. В першу чергу, щодо розширення та поглиблення позицій, а також систематичного нарощення озброєння й військової техніки в прямій близькості до лінії зіткнення.

Як повідомляв ONLINE.UA, команда глави держави Володимира Зеленського повідомила українцям неочікувану новину про нову угоду з бойовиками на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?