Україна нарешті домовилася - в Кабміні потішили прекрасною новиною
Категорія
Економіка
Дата публікації

Україна нарешті домовилася - в Кабміні потішили прекрасною новиною

Україна нарешті домовилася - в Кабміні потішили прекрасною новиною
Джерело:  online.ua

10 вересня очільник Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба підписав низку угод з Іспанією під час візиту до Мадриду. Варто звернути увагу на те, що крім меморандуму про співпрацю у сфері сільського господарства, про який уже згадувалося раніше, це також угоди щодо митниці, подвійного оподаткування та кібербезпеки. Що важливо розуміти, на заміну застарілої угоди ще від 1985 року Україна підписала Конвенцію про уникнення подвійного оподаткування стосовно податків на доходи та запобігання податковим ухиленням і уникненням та протокол до неї. За словами Дмитра Кулеби, ця угода остаточно скасовує подвійне оподаткування однієї дії двома країнами та містить запобіжники від махінацій. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт МЗС України.

"Другий документ - меморандум про взаєморозуміння між МЗС України та Міністерством закордонних справ, Європейського Союзу та співробітництва Іспанії у сфері кібербезпеки, який передбачає обмін важливою інформацією і координацію позицій. Третій документ - угода про співробітництво та взаємну допомогу в митних справах, який передбачає тіснішу співпрацю між митниками України та Іспанії", - йдеться в повідомленні.

Варто також нагадати, що Україна протягом останніх місяців встигла підписати чимало доленосних угод. Так, 27 серпня офіційно стало відомо про те, що виконувачка обов’язків міністерки енергетики України Ольга Буславець і міністр економіки Німеччини Петер Альтмаєр нарешті змогли домовитися про започаткування енергетичного партнерства між двома країнами.

"Впевнена, що це стане імпульсом для реалізації нових стратегічно важливих проєктів з реформування вугільної галузі та трансформації вугільних регіонів, розвитку відновлюваної енергетики, зокрема, водневої, та її інтеграції в мережу, підвищення використання технологій енергоефективності у всіх секторах економіки", — наголосила Буславець.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно Україна та Румунія підписали важливу угоду про співпрацю у військово-технічній галузі - всі важливі подробиці можна знайти в нашому матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?