Це неможливо - у Зеленського зупинили підступний план Путіна на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

Це неможливо - у Зеленського зупинили підступний план Путіна на Донбасі

Це неможливо - у Зеленського зупинили підступний план Путіна на Донбасі
Джерело:  online.ua

В Офісі президента Володимира Зеленського несподівано скасували так звану інспекцію, пов'язану з ультиматумом окупаційного режиму на Донбасі. Спільна група представників сторін та СММ ОБСЄ відвідала б район населеного пункту Шуми, де нібито ЗСУ облаштували позиції після 22 липня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ОПУ.

За оприлюдненими даними, маріонетки з ОРДЛО не очікували конструктивної реакції на ультиматум з українського боку. Під впливом власної пропаганди вони відірвалися від реальності, що зумовило неадекватну оцінку подій.

"Станом на ранок сьогоднішнього дня отримали від них низку вимог, що суперечать одна одній, спотворюють характер домовленостей про режим припинення вогню та ще більше принижують ОБСЄ як авторитетного та об’єктивного посередника. Саме тому погодженого в межах безпекової підгрупи ТКГ виключно "одноразового інспектування" виключно однієї точки не відбудеться. У зв’язку з постійною зміною запитів російської сторони", - пояснили у Зеленського.

Офіс звернув увагу на підтвердження ОБСЄ щодо відсутності порушень перемир'я з боку України. Зазначається, що спочатку метою "інспекції" був населений пункт Шуми, де бойовики раніше збиралися знищити "нові" позиції ЗСУ. Наразі ж вони почали обирати нові райони для "інспектування".

"Українська сторона з доброї волі та для остаточного підтвердження своєї чесності погодилася на те, щоб представник ОБСЄ в присутності представників сторін на лінії розмежування зафіксував факт відсутності будь-яких порушень домовленостей щодо режиму припинення вогню з боку України. Українська сторона, відповідно, звернулася з пропозицією дзеркально подивитися й на райони розташування незаконних збройних формувань ОРДЛО, у яких моніторингова місія дійсно фіксувала факти наявності порушень.

Однак адекватної відповіді ми не отримали. Запропонований формат передбачав технічний характер таких дій, а саме: у цивільному одязі, без одіозних представників. Суто технічна процедура. Однак на сьогодні це неможливо з об’єктивних причин. Ключова з яких – відсутність порушень з нашого боку", - додали в ОПУ.

У президента підкреслили, наразі узгоджене спільне інспектування під Шумами провести неможливо.

Як повідомляв ONLINE.UA, Тристороння контактна група провела невідкладні переговори у середу, 9 вересня. Приводом для того стали кілька ультиматумів окупаційного режиму, спрямованих проти українських сил на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?