Вчені терміново зупинили випробування перспективної вакцини проти COVID-19 - що сталося
Категорія
Технології
Дата публікації

Вчені терміново зупинили випробування перспективної вакцини проти COVID-19 - що сталося

Вчені терміново зупинили випробування перспективної вакцини проти COVID-19 - що сталося
Джерело:  online.ua

Випробування однієї з перспективних випробувань вакцини проти коронавірусу зупинені. Препарат компанії AstraZeneca на одному з етапів, ймовірно, відзначився запаленням в організмі учасника. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The New York Times.

Наразі препарат проходить третю фазу випробувань, учасниками якої по всьому світу стануть 30 тисяч людей. До того він успішно пройшов другу стадію та продемонстрував ефективну імунну відповідь. Симптоми — головний ти м'язовий біль, жар — були виключно легкими та середніми.

У Великій Британії та Індії триває проміжне тестування — так звана фаза двох третин. Саме в її учасника виявили ймовірну реакцію, що спровокувало тимчасову паузу — у пацієнта діагностували поперечний мієліт, який характеризує запалення у відділах спинного мозку.

Наразі науковці намагаються, з'ясувати, чи пов'язано це прямо з препаратом AZD1222. Розробники назвали паузу "звичайною справою, яка повинна відбуватися кожного разу, коли на випробуваннях виявляється потенційно непояснене захворювання", це необхідно для гарантії чистоти процесу.

На третій фазі зараз знаходяться 9 перспективних вакцин у різних країнах. Препарат AstraZeneca став першим, який зазнав паузи, хоча таке явище не рідкісне для таких досліджень та проєктів.

Станом на 10 вересня по всьому світові підтвердили вже майже 28 мільйонів діагнозів COVID-19.

Як повідомляв ONLINE.UA, розробка вакцини проти коронавірусу COVID-19 не стане остаточною перемогою над пандемією, звернули увагу експерти Всесвітньої організації охорони здоров’я. Вони наголосили, для перемоги потрібно, щоб люди навчилися жити з вірусом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?