Окупанти прицільно обстріляли ЗСУ на Донбасі - шокуючі деталі від штабу
Категорія
Україна
Дата публікації

Окупанти прицільно обстріляли ЗСУ на Донбасі - шокуючі деталі від штабу

Окупанти прицільно обстріляли ЗСУ на Донбасі - шокуючі деталі від штабу
Джерело:  online.ua

Ворог на Донбасі завдав прицільного удару в напрямку українських позицій. Інцидент стався неподалік від населеного пункту Шуми на Донеччині, де мала б відбутися спільна з ОБСЄ інспекція. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на штаб Операції Об'єднаних сил.

За оприлюдненими даними, це сталося невдовзі після відмови української сторони від проведення згаданої зустрічі.

"Сьогодні, о 14.15 (10 вересня - ONLINE.UA), російсько-окупаційні війська відкрили вогонь зі стрілецької зброї по українських позиціях поблизу населеного пункту Шуми. Обстріл був прицільним та спрямованим на ділянку, де мала пройти зустріч представників СЦКК та ОБСЄ", - заявили у штабі.

Зазначається, що представники СЦКК та місії ОБСЄ, разом з військовослужбовцями, були в безпеці, оскільки розвідка заздалегідь встановила наміри ворога про цинічний обстріл.

"Такі дії противника засвідчують, що ворог свідомо та цілеспрямовано йде не тільки на порушення домовленостей, а й відкрито провокує українську сторону. Натомість Україна вкотре демонструє своє щире прагнення до встановлення миру, але ворог навмисно зриває будь-які спроби", - додало командування.

Нагадаємо, бойовики "ДНР" нещодавно ставили кілька ультиматумів Україні та вимагали прибрати позиції ЗСУ, які нібито з'явилися під Шумами вже після 22 липня — дня узгодження перемир'я. Окупанти погрожували знищити їх вогнем.

Сторони на термінових переговорах ТКГ погодилися провести спільну з ОБСЄ інспекцію у відповідному районі Донеччини. Українська сторона відмовилася від таких планів, оскільки агресор порушив домовленості про інспектування.

Як повідомляв ONLINE.UA, Офіс президента звернув увагу на підтвердження ОБСЄ щодо відсутності порушень перемир’я з боку України. Зазначається, що спочатку метою "інспекції" був населений пункт Шуми, де бойовики раніше збиралися знищити "нові" позиції ЗСУ. Наразі ж вони почали обирати нові райони для "інспектування".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?