Це вперше і востаннє: у Зеленського нарешті пояснили, про що домовилися з бойовиками
Категорія
Україна
Дата публікації

Це вперше і востаннє: у Зеленського нарешті пояснили, про що домовилися з бойовиками

Це вперше і востаннє: у Зеленського нарешті пояснили, про що домовилися з бойовиками
Джерело:  24 канал

Народний обранець від партії "Слуга народу" Богдан Яременко звернув увагу українців на те, що російські сили на Донбасі зірвали інспектування позицій ЗСУ поблизу Шумів, оскільки бойовики висунули нові вимоги, які не обговорювали напередодні на засіданні ТКГ. Нардеп розповів, що він спілкувався з одним із учасників переговорів, українським військовим. Політик почав стверджувати, що ситуація виглядає кардинально інакше, ніж намагаються представити, або ніж часто розуміють. За словами члена команди Зеленського,  патрулювання – це щось тягле, що простягається в часі та просторі. Натомість зараз йдеться про верифікацію, тобто фактично перевірку позицій в одному місці. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

"Українська переговірна група домоглася того, аби були збережені хоча б якісь мінімальні умовності. Аби все це відбувалося паралельно, аби українська сторона також в цьому ж місці верифікувала позиції російських найманців на Донбасі", – заявив Богдан Яременко.

За його словами, йдеться про зближення сторін – України та російських найманців – на відстань, яка дозволить оглянути позиції та переконатися, що нічого нового на них не виявлено. Все це має відбуватися під контролем ОБСЄ.

"Тому це не інспектування, не спільне патрулювання. Ніхто не ходитиме та не заглядатиме в українські бліндажі та окопи. Ніхто не роздивлятиметься позиції ЗСУ зі спини. Наші військові не ходитимуть в патрулі разом з найманцями РФ", - заявив депутат.

Представник команди Володимира Зеленського звернув увагу на те, що це має бути одноразовою акцією – на цьому наполягає як Україна, так і ОБСЄ. Він наголосив, що проросійські сили не зможуть використати цей прецедент, аби провокації з боку Пушиліна або будь-кого іншого продовжувалися на інших ділянках кордону. Яременко підкреслив: навіть якщо Кремль вигадуватиме, що Україна пішла на якісь прямі переговори з ОРДЛО, а немає сумнівів, що російська пропаганда поширюватиме фейки, це –  не так.

"Щоб це не було – це вперше і востаннє", – наголосив Богдан Яременко.

Як повідомляв ONLINE.UA, стало відомо про нові провокації бойовиків на Донбасі, які зафіксувала СММ ОБСЄ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?