У Зеленського розкрили новий план стосовно Донбасу - що варто знати
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського розкрили новий план стосовно Донбасу - що варто знати

У Зеленського розкрили новий план стосовно Донбасу - що варто знати
Джерело:  online.ua

Ситуація на Донбасі загострилася після прицільного обстрілу бойовиків окупаційного режиму під населеним пунктом Шуми. У майбутньому сторони за участі СММ ОБСЄ можуть організувати нову так звану інспекцію у згаданий район Донеччини. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву Леоніда Кравчука — керівник української делегації в Тристоронній контактній групі.

За оприлюдненими даними, неподалік від Шумів спільна група може почати роботу вже незабаром, за кілька днів.

"Це вже провокація ми вважаємо. Ми будемо вивчати ситуацію, чому це сталося. Тоді стане зрозуміло, чи це, наприклад, перенесення зустрічі. Ситуація міняється кожен день. Я наразі не можу говорити про результат", - пояснив Кравчук в українському телеефірі.

Згідно з іншими даними, оголошеними у цій телепередачі, наразі під загрозою зриву зустріч радників лідерів "нормандської четвірки", її планували на п'ятницю, 11 вересня. Спільна з представниками окупаційного режиму інспекція під Шумами була нібито однією з умов переговорів.

Нагадаємо, сторона агресора звинуватила українське командування в облаштуванні позицій у згаданому районі після 22 липня, коли це було заборонено через узгодження нового перемир'я. Маріонетки Кремля навіть кілька разів ставили Києву ультиматуми й погрожували обстріляти "нові" позиції заради знищення.

Водночас українська сторона спростувала такі звинувачення, навіть спостерігачі ОБСЄ підтвердили відсутність там жодних робіт з 5 липня.

Як повідомляв ONLINE.UA, нардеп Богдан Яременко звернув увагу українців на те, що російські сили на Донбасі зірвали інспектування позицій ЗСУ поблизу Шумів, оскільки бойовики висунули нові вимоги, які не обговорювали напередодні на засіданні ТКГ. Це стало причиною зриву огляду.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?