Бойовики на Донбасі ухвалили шокуюче рішення щодо мирного населення
Категорія
Україна
Дата публікації

Бойовики на Донбасі ухвалили шокуюче рішення щодо мирного населення

Бойовики на Донбасі ухвалили шокуюче рішення щодо мирного населення
Джерело:  online.ua

Проросійська влада на окупованому Донбасі не втомлюються шокувати мирне населення безсоромними рішеннями - цього разу стало відомо, що ватажки так званої "ДНР" на окупованій частині Донецької області з 1 жовтня підвищать тарифи на теплопостачання і гарячу воду в чотирьох населених пунктах. Варто звернути увагу на те, що у Донецьку планується зростання на 28%, у Горлівці – на 17,8%, у Макіївці – на 5,1%, в селищі міського типу Новий Світ – на 72%. За попередніми даними, в інших населених пунктах окупованого Донбасу все вирішили залишити без змін. Про це інформують "Новости Донбасса" з посиланням на Telegram-канал "Май ДНР", передає ONLINE.UA.

Що важливо розуміти, починаючи з жовтня в усіх населених пунктах під контролем бойовиків "ДНР" тариф для жителів стане єдиним - він сягне 681,10 рубля за 1 Гкал. Окрім того, зазначається, що для бюджетних організацій та інших споживачів він зросте на 1,15% та буде становити 2 911,80 рубля за 1 Гкал .

"В ОРДО підрахували, що підвищення тарифів торкнеться близько 40% домогосподарств. Розмір "комунальної квитанції" в зазначених містах збільшиться від 80 до 260 рублів з розрахунку оплати протягом року в залежності від площі квартири або на 10-13%", - йдеться в повідомленні.

Проросійські сили продовжують запевняти мирне населення, що "тарифи на послуги теплопостачання, що діють ще з довоєнного часу (з 2011 р), збиткові". За словами ватажків бойовиків, витрати підприємства відшкодовуються лише на 54% і навіть "дотації з бюджету" покривають лише енергоносії і не вирішують проблему. Окрім того, вони цинічно зазначають, що тарифи на теплову енергію для населення в ОРДО "залишаться в 6 разів нижче, ніж у (вільній – ред.) Україні".

Варто звернути увагу на те, що проблеми простих людей не хвилюють не тільки окупаційну владу на Донбасі, а й в окупованому Криму. Так, до прикладу, з 7 вересня в анексованому Сімферополі, Бахчисараї та Сімферопольському районі через посуху і обміління водоймищ почався третій, найжорсткіший, етап обмежень подачі води.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше українська влада висунула Володимиру Путіну новий ультиматум  щодо окупованого Криму та подачі води на півострів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?