Нарешті стартували нормандські переговори - до чого готуватися українцям
Категорія
Політика
Дата публікації

Нарешті стартували нормандські переговори - до чого готуватися українцям

Нарешті стартували нормандські переговори - до чого готуватися українцям
Джерело:  online.ua

11 вересня у відомстві німецької канцлерки в Берліні нарешті розпочалися довгоочікувані перемовини політичних радників країн "нормандської четвірки". Варто звернути увагу на те, що делегацію від України очолив віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков. Окрім того, у складі делегації також глава Офісу президента Андрій Єрмак. Команду очільника Кремля Володимира Путіна традиційно представляє заступник голови адміністрації президента РФ та куратор окупованого Донбасу Дмитро Козак. За попередніми даними, головними темами перемовин політикі стане підготовка до якнайскорішого скликання саміту Четвірки і режим "тиші" на Донбасі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Офісу президента та на заяву Андрія Єрмака.

Очільник ОП звернув увагу на те, що команда Володимира Зеленського зробила все можливе для виконання домовленостей минулорічного саміту лідерів "Нормандської четвірки" в Парижі. Офіційний Київ переконаний, що його слід провести якнайшвидше. Окрмім того, влада України наголосила, що німецька лідерка Ангела Меркель та президент Франції Еммануель Макрон підтримують цю ідею.

"Але всі розуміють, що зустріч керівників має відбутися після того, як більшість того, про що було домовлено в Парижі в грудні 2019 року, буде виконано...Українська сторона зі свого боку робить все можливе і навіть неможливе. І ми сподіваємося, що така домовленість буде досягнута", - підкреслив Андрій Єрмак.

Варто звернути увагу на те, що команда Володимира Зеленського буде порушувати і питання про поновлення процесу обміну заручників, що залишається одним з пріоритетних завдань офіційного Києва. Глава ОП зазначив, що влада України виконала своє "домашнє завдання", і висловив сподівання, що вдасться надати "дуже серйозного поштовху" в цьому питанні.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, бойовики безсоромно підставили команду Володимира Зеленського та проігнорували нещодавні домовленості - на витівку "ЛДНР" вже відреагувала офіційна Москва.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?