Він скоїв злочин - ставленик Путіна почав публічно погрожувати Зеленському та Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Він скоїв злочин - ставленик Путіна почав публічно погрожувати Зеленському та Україні

Він скоїв злочин - ставленик Путіна почав публічно погрожувати Зеленському та Україні
Джерело:  online.ua

Окупаційна влада Криму дедалі частіше озвучує офіційному Києву свої безпідставні претензії - цього разу ставленик Кремля та так званий очільник окупованого півострову Сергій Аксьонов навіть почав погрожувати команді глави держави Володимира Зеленського. Скандальний політик наголосив, що вважає за необхідне порушити кримінальні справи щодо людей, які наказали перекрити Північно-Кримський канал. За словами останнього, перекривши Північно-Кримський канал, по якому більше двох мільйонів жителів півострова отримували понад 80% прісної води, Київ скоїв злочин. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "ТАСС".

"Це можна розцінювати як екоцид, як державний тероризм і спробу створити в регіоні масштабну гуманітарну катастрофу. І вже точно як грубе порушення основоположних прав людини. Вважаю, що в Росії проти організаторів водної блокади повинні бути порушені кримінальні справи. А там і до міжнародного трибуналу справа дійде", - почав погрожувати українській владі Сергій Аксьонов.

На переконання пішака Володимира Путіна, у такий спосіб офіційний Київ карає кримчан "за вільний вибір". З ідентичними звинуваченнями також раніше виступила скандальна російська дипломатка та офіційна представниця МЗС РФ Марія Захарова під час брифінгу 11 вересня. За її словами, "водна блокада Криму" може розцінюватися як "порушення Україною своїх правозахисних зобов'язань, закріплених у міжнародних документах".

Варто звернути увагу на те, що з 7 вересня в окупованому Сімферополі, Бахчисарайському і Сімферопольському районах через посуху і обміління водосховищ стартував третій, найжорсткіший, етап обмежень подачі води. Що цікаво, російська влада сама визнає, що в Криму наразі задіяла "найгірший сценарій". Згідно з останніми даними, за порятунок Сімферополя взялися навіть військові. Підрозділ російських трубопровідних військ перекрив земляною греблею річку Біюк-Карасу нижче Білогірського водосховища, щоб зі ставка, що утворився, качати воду на потреби Сімферополя.

Як повідомляв ONLINE.UA,  Наталія Поклонська звернулася до Верховного комісара ООН  з прав людини та вимагає "організувати дипломатичні переговори по відновленню постачання води з України в Крим".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?