Я знаю вже результат - Зеленський зробив гучну заяву про Донбас
Категорія
Політика
Дата публікації

Я знаю вже результат - Зеленський зробив гучну заяву про Донбас

Я знаю вже результат - Зеленський зробив гучну заяву про Донбас
Джерело:  Укрінформ

Український глава Володимир Зеленський оцінив результати переговорів по Донбасу, які відбулися між радниками лідерів країн нормандської четвірки в Берліні. Він визнав, що незадоволений на сто відсотків їх результатами. При цьому президент України відзначив, що навіть ця зустріч має велике значення для досягнення миру на Донбасі, так як діалог триває, а значить, шанс на мирне врегулювання конфлікту зберігається. Про це Зеленський заявив 12 вересня під час поїздки в Одеську область, передає ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

"Тривають зустрічі в нормандському форматі. І якщо зустрічаються радники і я знаю вже результат, значить буде плануватися зустріч лідерів нормандського формату. Вони не обговорили всі питання, не поставили крапку в багатьох питаннях. Тому буде ще одна зустріч радників ... Найголовніше рішення , яке сьогодні - це дотримання і продовження режиму тиші це найголовніше ", - заявив Зеленський.

Президент підкреслив, що найголовніше рішення, яке прийняли в Берліні - це продовження і дотримання режиму тиші на Донбасі. Зеленський нагадав, що такого довгого дотримання режиму тиші, як зараз, за всі роки війни на сході не було.

"Чи задоволені ми на сто відсотків? Ні. Була бойова втрата, так. Але якщо ми йдемо до виконання Мінських угод, йдемо до миру на сході України, то перше і головне питання - це дотримання режиму тиші. Це означає, що наші хлопці не будуть гинути ", - додав президент.

У свою чергу керівник Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що режим припинення вогню на Донбасі намагалися зірвати, так як "він невигідний ворогам як ззовні, так і всередині України". Але незважаючи на це, режим тиші буде діяти, так як рішення про припинення вогню на Донбасі було прийнято в рамках Мінського процесу і Тристоронньої контактної групи, а тепер ще й отримало підтримку країн "Нормандське четвірки".

"Ми отримали беззаперечну підтримку вже з боку всіх учасників Нормандського формату щодо режиму припинення вогню. Він триватиме, незважаючи на спроби зірвати, які були, і ми це визнаємо. На жаль, він не влаштовує не тільки наших ворогів ззовні, а й ворогів, які протидіють цьому всередині країни. Не всім потрібен мир ", - зазначив Єрмак.

Нагадаємо, напередодні в Берліні пройшли переговори на рівні політичних радників лідерів країн нормандського формату, які тривали сім годин. Сторони домовилися про продовження режиму припинення вогню на Донбасі і про те, що ті додаткові заходи, які були прийняті 22 липня, будуть безумовно дотримуватися. У Кремлі на переговорах продовжили наполягати на проведенні місцевих виборів в ОРДЛО, які заплановані в Україні на 25 жовтня. Член української делегації, представник України в політичній підгрупі ТКГ в Мінську Андрій Костін підтвердив, що українська делегація погодилася з можливістю внесення змін до постанови Верховної Ради про призначення місцевих виборів, на чому наполягає Кремль. У той же час віце-прем'єр-міністр, міністр з питань реінтеграції окупованих територій Олексій Резніков наголосив, що команда Зеленського з цього питання нічого не обіцяла Кремлю, а тільки поінформувала, що є ініціатива українських депутатів, самостійна ініціатива, не пов'язана ні з чийого позицією .

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що команда Зеленського погодилася з вимогою Кремля, але за однієї умови.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?