Ми нічого не боїмося - Зеленський відреагував на рішення Путіна проти України
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми нічого не боїмося - Зеленський відреагував на рішення Путіна проти України

Ми нічого не боїмося - Зеленський відреагував на рішення Путіна проти України
Джерело:  Укрінформ

Україна готова до російських військових навчань "Кавказ 2020", в рамках яких президент Росії Володимир Путін наказав стягнути більше ста тисяч військових і сотні одиниць військової техніки до українських кордонів. Міноборони і Генштаб України вивчили ризики можливого масштабного наступу Росії, яка, за прогнозами міжнародних експертів, може спробувати захопити греблю в Херсонській області, яка не пропускає воду в окупований Крим. Український глава Володимир Зеленський запевнив громадян країни, що Україна не боїться і готова до масштабних російських навчань, які проходитимуть з 21 по 26 вересня, передає ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

"Це питання (масштабних російських навчань біля кордонів України - ред.) докладно і глибоко вивчено в Генштабі, причому спільно з керівництвом Міноборони, була залучена до обговорення вся наша розвідка. Ми нічого не боїмося, ми готові", - зазначив Зеленський, кажучи про готовність України до російських навчань "Кавказ-2020".

Нагадаємо, ще в червні стало відомо, що у вересні 2020 року Росія проведе стратегічні навчання "Кавказ - 2020" поблизу українських кордонів. Головне управління української розвідки не виключає варіант, що під час навчань РФ може почати широкомасштабні військові дії проти України. Російські навчання пройдуть на багатьох полігонах, в тому числі в окупованому Криму і в Південному військовому окрузі ЗС РФ поблизу кордону із Україною - після початку активної фази чисельність російських військ складе близько 120 тисяч військовослужбовців, 3 тисяч бойових броньованих машин, з них не менше 500 танків , 300 літаків, 250 гелікоптерів, 50 кораблів і до 5 підводних човнів.

Важливо відзначити, що в рамках підготовки до військових навчань Путін оголосив раптову перевірку військ, яка почалася ще 17 липня. Її нібито вирішили провести для оцінки здатності російських військових забезпечити безпеку на південному заході РФ. У Міноборони РФ провели 56 тактичних навчань, в яких взяли участь близько 150 тисяч військових, понад 26 тисяч одиниць техніки, 414 літальних апаратів, 106 кораблів і судів. Для навчань задіяли 35 полігонів та навчальних полів, а також 17 морських полігонів на Чорному і Каспійському морях.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін активізував підготовку до масштабних військових навчань"Кавказ 2020" в окупованому Криму. 18 серпня на українському півостріві за його наказом почалася раптова перевірка військ і військові спецнавчання в Південному військовому окрузі Росії, а також стартували термінові навчання військової поліції, в ході яких перевірили готовність військовослужбовців військової поліції до виконання задач за призначенням.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?