На Україну насувається найпотужніша магнітна буря - названа небезпечна дата
Категорія
Україна
Дата публікації

На Україну насувається найпотужніша магнітна буря - названа небезпечна дата

На Україну насувається найпотужніша магнітна буря - названа небезпечна дата
Джерело:  online.ua

На Україну насувається сильна магнітна буря, яка стане найпотужнішою в 2020 році. За прогнозом, сильний магнітний шторм очікується в кінці місяця - він триватиме протягом чотирьох днів, але метеозалежні люди будуть відчувати його негативний вплив цілий тиждень. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на лабораторію рентгенівської астрономії Сонця ФІАН.

Магнітні бурі у вересні 2020 року - небезпечні дати

За прогнозом експертів, вереснева магнітна буря накриє Україну в кінці місяця. Слабкі геомагнітні коливання розпочнуться 23 вересня. Здорові люди не відчують на собі їх впливу, але ті українці, хто страждає хворобами серцево-судинної системи, можуть відчути погіршення стану через стрибки тиску.

Пік вересневої магнітної бурі припаде на 27 вересня. В цей день очікується сильна сонячна активність, наслідком якої стане магнітна буря рівня G1. Цей спалах на Сонці відчують на собі не тільки метеозалежні люди і ті, хто страждає на хронічні захворювання, а й абсолютно здорові українці. У дні магнітних бур можуть виникати сильні головні болі, безпричинна втома, сонливість і дратівливість.

28 вересня сонячна активність піде на спад. Але експерти попереджають, що ще кілька днів метеозалежні люди можуть відчувати недомагання.

Як пережити магнітні бурі - рекомендації лікарів

У період потужних геомагнітних ураганів медики рекомендують вжити всіх заходів щодо запобігання погіршення самопочуття. Щоб лечге пережити магнітні бурі, лікарі рекомендують:

  • відмовитися від фізичних навантажень, але не забувати про зарядку;

  • намагатися уникати стресів і не вирішувати складні завдання, так як в дні метеоштормів вони просто не під силу мозку;

  • більше гуляти на свіжому повітрі, але не забувати про дистанції з оточуючими людьми, так як пандемія коронавіруса ще не відступила і карантин поки не скасували;

  • добре харчуватися і пити багато води - з раціону важливо виключити жирну їжу, алкоголю, кави, замінивши їх на фрукти, овочі, соки, морси і трав'яний чай;

  • нормалізувати нічний сон - спати рекомендується не менше семи годин на добу;

  • вранці приймати контрастний душ - він допоможе прокинутися і зарядитися бадьорістю на цілий день;

  • присвятити час медитації.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що робити при появі симптомів коронавіруса  - МОЗ України оновив рекомендації і пояснив українцям, як тепер медики надаватимуть допомогу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?