Команда Зеленського рішуче відповіла на скандальну витівку Кремля
Категорія
Політика
Дата публікації

Команда Зеленського рішуче відповіла на скандальну витівку Кремля

Команда Зеленського рішуче відповіла на скандальну витівку Кремля
Джерело:  online.ua

Міністерство закордонних справ миттєво відреагувало на чергову скандальну витівку Кремля в окупованому Криму. Офіційний Києва 13 вересня оголосив рішучий протест у зв'язку з місцевими "виборами", які Кремль влаштував на українському півострові. У команді українського лідера Володимира Зеленського нагадали президенту Росії Володимиру Путіну, що псевдовибори на територіях Автономної Республіки Крим та місті Севастополь є нелегітимними, а їх результати не матимуть жодних юридичних наслідків. У МЗС України попередили Кремль, що всі причетні до підготовки та проведення незаконного "голосування" у тимчасово окупованому Криму будуть нести відповідальність відповідно до законодавства України. Також Київ звернувся до країн світу із закликом покарати Путіна за "вибори" в українському Криму шляхом політичного тиску і нових санкцій. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу дипвідомства.

"МЗС України висловлює рішучий протест і засуджує протиправну організацію і проведення Російською Федерацією 13 вересня 2020 так званих «виборів» в незаконні органи, утворені російській окупаційною адміністрацією на тимчасово окупованих територіях Автономної Республіки Крим і Севастополя. Вважаємо такі дії Кремля продовженням грубих порушень Російською Федерацією державного суверенітету і територіальної цілісності України. Так звані «вибори губернатора Севастополя» і «довибори депутатів» до так званої «державної ради Республіки Крим» і «сімферопольської місцевої ради» є грубим порушенням Конституції і законодавства України, а також основоположних норм і принципів міжнародного права , в тому числі Статуту ООН, женевської Конвенції про захист цивільного населення під час війни, Гельсінського заключного акта Наради з безпеки і співробітництва в Європі від 1 серпня 1975 року зобов'язань РФ за двосторонніми між народним договорами та інших норм міжнародного права і резолюцій Генеральної Асамблеї ", - йдеться в заяві МЗС.

Нагадаємо, 13 вересня в 40 регіонах Росії і окупованих Москвою українських Криму і Севастополі проходить голосування за кандидатів в депутати місцевих органів влади. Спостерігачі від ОБСЄ не були запрошені для участі в спостереженні за голосуванням. Ці "вибори" в Криму суперечать фундаментальним нормам і принципам міжнародного права - Статуту ООН, резолюції Генеральної Асамблеї ООН, а також законодавства України.

Кримські окупанти зухвало ігнорують протести України. Вони заявили, що не бояться ніяких покарань, так як вже знаходяться під санкціями ЄС, США і Канади.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський відреагував на рішення Путіна провести масштабні військові навчання поблизу с українськими кордонами. Президент запевнив, що Україна не боїться можливого наступу Росії з боку Криму і готова до відбиття будь-якої атаки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?