Росія влаштувала нову шокуючу провокацію - всі подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія влаштувала нову шокуючу провокацію - всі подробиці

Росія влаштувала нову шокуючу провокацію - всі подробиці
Джерело:  online.ua

Росія регулярно влаштовує шокуючі витівки в небі, провокуючи країни НАТО на відповідь. На цей раз два російських Ту-124 вторглися в зону міжнародного повітряного простору, яку контролюють військові Великої Британії. Британські льотчики миттєво підняли в повітря винищувачі Typhoons і перехопили російських порушників. У Міноборони Сполученого Королівства ідентифікували російські літаки як літаки морської розвідки і протичовнової оборони. Британські військові уточнили, що небезпечний інцидент стався біля берегів Шотландії в акваторії Північного моря. Вони вважають, що цієї зухвалою витівкою офіційна Москва хотіла "ткнути в груди" Лондону. Подробиці інциденту повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Independent.

У російському Міноборони підтвердили, що пара дальніх протичовнових літаків Ту-142 морської авіації Північного флоту ВМФ Росії виконували політ над нейтральними водами Баренцева, Норвезького і Північного морів протягом 11 годин. При цьому російські військові, за традицією, запевнили, що політ був плановий і проводився над нейтральними водами.

Важливо відзначити, що Росія регулярно влаштовує подібні провокації. У НАТО підрахували, що тольки в минулому році літаки Північно-Атлантичного альянсу перехоплювали російські літаки в європейському повітряному просторі майже 300 разів. Один з останніх перехоплень стався кілька днів тому поблизу Аляски - тоді американські військово-повітряні сили перехопили відразу шість російських військових літаків, які наблизилися на 50 морських миль до берега Аляски і протягом майже п'яти годин перебували в міжнародному повітряному просторі.

Подібні провокації Росія влаштовує і над Чорним морем. Кілька місяців тому два бомбардувальники Ту-22 у супроводі двох винищувачів Су-27 направили до кордонів Румунії, де знаходиться повітряний простір НАТО. У командуванні НАТО екстрено відреагували на нахабні дії російської авіації. Спочатку на перехоплення російських бомбардувальників і винищувачів підняли румунські МіГ-21. Але так як бойові літаки російських ВКС продовжували політ, то довелося підняти в повітря винищувачі МіГ-29 ВПС Болгарії, а потім винищувачі TUAF F-16 турецьких ВПС.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Росія по тривозі підняла бойові літаки в окупованому Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?