Це неможливо - Україна рознесла вщент підступний план Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Це неможливо - Україна рознесла вщент підступний план Путіна

Це неможливо - Україна рознесла вщент підступний план Путіна
Джерело:  online.ua

11 вересня у Німеччині нарешті відбулася довгоочікувана зустріч політичних радників країн "нормандської четвірки". Як уже згадувалося, делегацію від України очолив віцепрем’єр-міністр — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков. Команду очільника Кремля Володимира Путіна представив його куратор по Донбасу - Дмитро Козак. Лише 13 вересня стало відомо, що Україні вдалося під час перемовин поставити на місце російську владу. Так, очільник Офісу президента Андрій Єрмак розповів, що команда Володимира Зеленського під час зустрічі радників у "нормандському форматі" не обіцяла вносити зміни до постанови про місцеві вибори задля проведення їх на непідконтрольних уряду територіях. Представник президента додав, що це неможливо та пояснив чому, передає ONLINE.UA.

"Ніяких зобов’язань з української сторони щодо перегляду постанови Верховної Ради (про місцеві вибори – ред.) не було. І це неможливо, тому що ми не можемо втручатись в діяльність українського парламенту", - наголосив Андрій Єрмак.

Окрім того, він пояснив, що офіційний Києв лише "проінформував" інших учасників зустрічі про наявність постанови, якою хочуть внести зміни до вже прийнятої постанови про місцеві вибори.

"Ми тільки проінформували колег по "нормандській" зустрічі, що депутатом від "Слуги народу" (Олександром Качурою –ред.) ще 28 липня зареєстрована постанова щодо змін (до постанови про місцеві вибори – ред.). І ця постанова сьогодні є і найближчим часом вона буде винесена в залу Верховної Ради, де буде вирішуватись її доля", – додав представник Володимира Зеленського.

Варто звернути увагу на те, що представник України в політичній підгрупі ТКГ Андрій Костін неочікувано повідомив, що в Німеччині під час перемовин радники країн нормандського формату погодили, що Верховна Рада розгляне зміни до постанови про вибори на окупованому Донбасі. Що важливо розуміти, Костін підтвердив слова куратора Путіна по Донбасу Дмитра Козака, який за підсумками зустрічі ТКГ заявив, що парламент розгляне постанову, "яка коригує ту постанову, яка була ухвалена 15 липня".

 Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Данія хоче переглянути свою позицію і відмовитися від російського "Північного потоку-2".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?