Мінфін звернувся до українців з терміновою новиною - в чому справа
Категорія
Економіка
Дата публікації

Мінфін звернувся до українців з терміновою новиною - в чому справа

Мінфін звернувся до українців з терміновою новиною - в чому справа
Джерело:  online.ua

У понеділок, 14 вересня, Міністрество фінансів подало на розгляд уряду державний бюджет на 2021 рік. Згідно із законодавством, вже завтра, 15 вересня, проєкт повинні передати на затвердження до Верховної Ради. Які витрати включили чиновники в бюджет і до чого готуватися українцям, повідомила пресслужба Мінфіну, передає ONLINE.UA.

Відзначається, що в бюджеті на 2021 рік передбачили підвищення мінімальних зарплат, надбавки до пенсій українцям віком 75+, витрати на якісну медицину і освіту, військову оборону, розвиток культури, фінансову підтримку регіонів, масштабну цифровізацію економіки, будівництво доріг.

"Рухаємося відповідно до вимог законодавства. Проєкт держбюджету на 2021 буде внесений на розгляд Верховної Ради вчасно", - йдеться в повідомленні Мінфіну.

Раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль відзначав, в проєкті бюджету на 2021 рік передбачено зростання ВВП в розмірі 4,7%, а також плановий дефіцит бюджету до 6%. За його словами, фінансовий проєкт готується з урахуванням курсу долара до 29 грн і в ньому будуть враховані всі розрахунки по видатках на медицину, освіту, армію, а також витрати на подолання епідемії коронавіруса COVID-19, запуск медичної реформи та інших системних проектів.

Нагадаємо, доходи держбюджету на 2020 рік були затверджені в розмірі 975,833 млрд грн, витрати - 1,266 трлн грн (1,135 трлн грн), дефіцит - 94 млрд грн. У квітні Верховна Рада внесла антикризові зміни до держбюджету на поточний рік через пандемію коронавіруса, збільшивши його дефіцит майже втричі - до 298,4 млрд грн, або 7,5% від ВВП.

За даними Мінфіну, за січень-липень 2020 року державний бюджет був виконаний з дефіцитом в розмірі 47,4 млрд грн. У тому числі загальний фонд - з дефіцитом в сумі 54,8 млрд грн, що набагато менше, ніж передбачалося в бюджеті. Але прем'єр-міністр Денис Шмигаль запевняє, що в державному бюджеті України немає ніякої "дірки", а є плановий дефіцит в розмірі 7,5% ВВП.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що буде з економікою України найближчим часом за прогнозами міжнародних експертів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?