Чи може Путін напасти на Україну з Криму - експерт озвучив нове попередження
Категорія
Україна
Дата публікації

Чи може Путін напасти на Україну з Криму - експерт озвучив нове попередження

Чи може Путін напасти на Україну з Криму - експерт озвучив нове попередження
Джерело:  daily.rbc.ua

У комітеті нацбезпеки Верховної Ради озвучили важливе попередження усім українським громадянам - там звернули увагу на те, що ризик нападу РФ з Криму насправді існує, однак наразі він є мінімальним. Проте, за словами представників комітету, українські війська у будь-якому випадку готові обороняти території України на Півдні. З такою гучною заяво виступив очільник комітету парламенту з нацбезпеки Олександр Завітневич. Окрім того, він також нагадав, що навчання "Кавказ-2020", які команда очільника Кремля Володимира Путіна проведе в окупованому Криму, є щорічними. Тому на Півдні давно розгорнуті і підготовлені підрозділи ЗСУ. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "РБК-Україна".

"Ми, до речі, комітетом їздили туди – відвідали пункт пропуску на межі з Кримом і дивилися на підготовку наших військових. Тому, я думаю, що там вірогідність нападу дуже-дуже низька", - підкреслив Олександр Завітневич.

Окрім того, він розповів про те, що зараз в парламенті вже замислились, як покращити законодавство, адже кордон з Кримом є не державним, а адміністративним. Що важливо розуміти, саме це обмежує застосування військових сил і прикордонних засобів. На переконання експерта, найліпшим захистом нашої країни біля морських кордонів буде ракетний комплекс "Нептун", який нададуть ЗСУ. Не можна не згадати про те, що всі його елементи повністю виробляли в Україні.

Як уже згадувалося раніше, Служба зовнішньої розвідки України не виключала напад Росії з Криму. На думку аналітиків, це може статися восени 2020 року. Однак зараз команду російського президента Володимира Путіна стримує низка факторів. Серед них - падіння цін на світових ринках нафти й газу та направленість ресурсів на протистояння з Туреччиною в Сирії та Лівії. Проте розвідка попереджає, що в перспективі можлива масштабна військова операція Росії для захоплення нових українських територій. За словами військового експерта Олега Жданова, Путін навряд чи наступатиме на нашу країну з Криму.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що команда Володимира Зеленського рознесла вщент підступний план Володимира Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?