Верховна Рада невідкладно змінює свої плани - що відбувається
Категорія
Політика
Дата публікації

Верховна Рада невідкладно змінює свої плани - що відбувається

Верховна Рада невідкладно змінює свої плани - що відбувається
Джерело:  online.ua

Верховна Рада України вирішила на цьому тижні працювати в зміненому режимі, щоб уже в п'ятницю, 18 вересня, розглянути проєкт державного бюджету на 2021 рік. Про невідкладни зміни плану роботи нардепів 14 вересня повідомив спікер ВРУ Дмитро Разумков, відкриваючи засідання Погоджувальної ради депутатських фракцій. Він запропонував на цьому тижні продовжити змінений режим роботи, коли у вівторок і четвер відбувається одне пленарне засідання до 15 годин дня з перервою з 12.00 до 12.30, а в п'ятницю оголошення запитів народних депутатів перенести на кінець дня, щоб під час основного засідання розглянути проєкт бюджету на наступний рік, який Кабмін повинен подати до завтрашнього дня, 15 вересня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу ВРУ.

"Цей тиждень буде дуже напруженим, оскільки буде розглядатися проєкт бюджету на 2021 рік. Він повинен надійти до Верховної Ради до завтра, 15 вересня і необхідно передбачити його розгляд під час сесійного засідання в п'ятницю", - повідомив Разумков.

Раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль відзначав, в проєкті бюджету на 2021 рік передбачено зростання ВВП в розмірі 4,7%, а також плановий дефіцит бюджету до 6%. За його словами, фінансовий проєкт готується з урахуванням курсу долара до 29 грн і в ноьму будуть враховані всі розрахунки по видатках на медицину, освіту, армію, а також витрати на подолання епідемії коронавируса COVID-19, запуск медичної реформи та інших системних проектів.

Нагадаємо, доходи держбюджету на 2020 рік були затверджені в розмірі 975,833 млрд грн, витрати - 1,266 трлн грн (1,135 трлн грн), дефіцит - 94 млрд грн. У квітні Верховна Рада внесла антикризові зміни до держбюджету на поточний рік через пандемію коронавіруса, збільшивши його дефіцит майже втричі - до 298,4 млрд грн, або 7,5% від ВВП.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Міністрество фінансів подало на розгляд уряду державний бюджет на 2021 рік. Кабмін оперативно затвердив його. Уряд також схвалив проєкти законів про внесення змін до Податкового та Бюджетного кодексів, які приймаються разом з законопроєктом про бюджет. За попередніми даними, в бюджеті-2021 доходи пропонується встановити на рівні 1,071 трлн грн, а витрати - 1,331 трлн грн. Також у фінансовому проекті передбачено граничний дефіцит в розмірі 270,35 млрд грн.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?