Стало відомо, хто може викупити TikTok - цікаві подробиці
Категорія
Економіка
Дата публікації

Стало відомо, хто може викупити TikTok - цікаві подробиці

Стало відомо, хто може викупити TikTok - цікаві подробиці
Джерело:  online.ua

В американському уряді поставили жорстку вимогу компанії ByteDance для діяльності її проєкту TikTok на території Сполучених Штатів. Незабаром з цієї причини соціальну мережу підготують до продажу. Про це повідомляє ONINE.UA з посиланням на Reuters.

Згідно з поясненням джерел, йдеться виключно про американський сегмент TikTok.

На придбання популярної соцмережі претендувала корпорація Microsoft, однак китайський розробник не погодився на таку пропозицію. Він назвав ймовірним володарем TikTor технологічну компанію Oracle.

Найближчим часом у ByteDance зроблять офіційну заяву щодо Oracle, яку назвуть "надійним технологічним партнером" у Сполучених Штатах.

Передбачувана угода не стане прямим продажем активів соцмережі, це буде своєрідне партнерство. Інвестори китайського розробника та американські Sequoia Capital з General Atlantic отримають частки у спільній ініціативі, яку реалізують під час угоди.

Наступний крок — погодження домовленостей у Білому домі та Комітеті з іноземних інвестицій країни.

Нагадаємо, американський президент Дональд Трамп втілив погрози у життя, підписавши указ про санкції за співпрацю з ByteDance — володаркою проєкту TikTok. До того він стверджував, що соціальна мережа краде особисті дані мільйонів американців, що розцінюється як загроза національній безпеці.

У ByteDance відкинули подібні обвинувачення та звинуватили владу США у намірі придушити закордонний проєкт.

Як повідомляв ONLINE.UA, дії американської влади стосовно інтернету створюють дуже небезпечний прецедент. Фактично адміністрація президента Дональда Трампа спроможна спровокувати знищення глобальної мережі, вважає Павло Дуров — засновник Telegram.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?