Роботи проти людей: Пентагон шокував світ неочікуваним рішенням
Категорія
Світ
Дата публікації

Роботи проти людей: Пентагон шокував світ неочікуваним рішенням

Роботи проти людей: Пентагон шокував світ неочікуваним рішенням
Джерело:  online.ua

Міністерство оборони США у 2024 році вирішило розпочати навчальні випробування, які сміливо можна назвати "боями майбутнього". За попередніми даними, винищувачі, керовані штучним інтелектом, протистоятимуть людям-пілотам. Окрім того, наголошується, що 20 серпня 2020 року Агентство передових досліджень Пентагону (DARPA) організувало віртуальну симуляцію повітряного бою. Варто звернути увагу на те, що штучному інтелекту вдалося перемогти пілота. Безпілотник компанії Heron виграв 5 боїв, при цьому – не програв жодного. З такою гучною заявою виступив глава Пентагону Марк Еспер. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на BBC.

"Крім Heron, у змаганні брали участь ще 7 компаній-виробників безпілотних систем – Lockheed Martin, Perspecta Labs, Aurora Flight Sciences, EpiSys Science, Georgia Tech Research Institute, PhysicsAI і SoarTech. Цікаво, що у боях виступав випускник Школи озброєнь США, який вважається найсильнішим серед американських пілотів-винищувачів. Організатори залишили його ім'я у секреті", - йдеться в повідомленні.

Видання Breaking Defense звернуло увагу на те, що перші повномасштабні тренування почнуться вже у жовтні 2022 року, а перші навчальні бої "1 на 1" – на початку 2024 року. Що важливо розуміти, в деяких боях пілотам протистоятимуть спільні команди людей та штучного інтелекту. Таокж будуть випадки, коли у них з двох сторін братимуть участь команди з комп'ютерним управлінням.

"Віртуальні повітряні бої та майбутні випробування є частиною масштабної програми DARPA під назвою Air Combat Evolution ("Еволюція повітряного бою"). На офіційному сайті програми мовиться, що одна з її завдань – підвищити довіру пілота до штучного інтелекту", - сказано в повідомленні.

За словами представників DARPA, ця програма стане добрим початком для комплексної взаємодії людини та машини. Наразі про повноцінну заміну живих пілотів штучним інтелектом не мовиться.

Як повідомляв ONLINE.UA, в Пентагоні оперативно відреагували на новий скандал, спровокований Росією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?