Разумков прийняв важливе рішення щодо Донбасу - що відомо
Категорія
Політика
Дата публікації

Разумков прийняв важливе рішення щодо Донбасу - що відомо

Разумков прийняв важливе рішення щодо Донбасу - що відомо
Джерело:  online.ua

У п'ятницю, 18 вересня, в уряді відбудеться Година запитань до уряду. Народні депутати хочуть викликати "на килим" міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексія Резнікова, який представляв Україну на нормандських переговорах, що відбулися в Берліні. Таке рішення спікер Верховної Ради Дмитро Разумков прийняв 14 вересня в ході засідання Погоджувальної ради депутатських фракцій. Воно викликано скандальними заявами команди президента Росії Володимира Путіна, де заявили, що офіційний Київ пообіцяв Москві змінити законодавство щодо проведення місцевих виборів у 2020 році, в тому числі на окупованому Донбасі. Разумков вважає, що Резніков повинен розповісти парламенту, що відбувається на нормадскіх переговорах, і озвучити підсумки зустрічі та плани щодо подальших кроків української делегації. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу ВРУ.

"Ми бачили і чули заяви, що звучали після зустрічі в рамках роботи радників нормандського формату. Я думаю, що можливо (я потім хочу послухати пропозиції від депутатських фракцій та груп) запросити і представника формату нормандських переговорів, а саме віце-прем'єр-міністра Рєзнікова, щоб він доповів про те, як ми бачимо подальший рух в цьому напрямку ", - сказав Разумков.

Пропозицію Разумкова підтримала депутатська фракції президентської партії "Слуга народу". Перший заступник голови фракції Олександр Корнієнко вважає, що Резніков повинен дати відповіді про поточну ситуацію в ТКГ і взагалі по відношенню до мирних переговорів по Донбасу.

"Хотілося б підтримати ініціативу запросити пана віце-прем'єра з питань окупації Рєзнікова, щоб отримати і відповіді про поточну ситуацію в ТКГ, і взагалі по відношенню до мирних переговорів. А також отримати відповіді по ситуації і з епідеміологічною ситуацією на окупованих територіях", - сказав Корнієнко.

Нагадаємо, 11 вересня в Берліні пройшли переговори на рівні політичних радників лідерів країн нормандського формату, які тривали сім годин. Сторони домовилися про продовження режиму припинення вогню на Донбасі і про те, що ті додаткові заходи, які були прийняті 22 липня, будуть безумовно дотримуватися. У Кремлі на переговорах продовжили наполягати на проведенні місцевих виборів в ОРДЛО, які заплановані в Україні на 25 жовтня. Член української делегації, представник України в політичній підгрупі ТКГ в Мінську Андрій Костін підтвердив, що українська делегація погодилася з можливістю внесення змін до постанови Верховної Ради про призначення місцевих виборів, на чому наполягає Кремль. У той же час віце-прем'єр-міністр, міністр з питань реінтеграції окупованих територій Олексій Резніков наголосив, що команда Зеленського з цього питання нічого не обіцяла Кремлю, а тільки поінформувала, що є ініціатива українських депутатів, самостійна ініціатива, не пов'язана ні з чийого позицією .

При цьому представник Путіна Дмитро Козак заявив, що під час переговорів сторони домовилися, що найближчим часом Верховна Рада розгляне проект постанови про місцеві вибори в Україні, яка, на думку представників ОРДЛО, порушує Мінські угоди.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський оцінив результати переговорів по Донбасу, які відбулися серед радників лідерів країн нормандської четвірки в Берліні. Він визнав, що незадоволений на сто відсотків їх результатами. При цьому президент України відзначив, що навіть ця зустріч має велике значення для досягнення миру на Донбасі, так як діалог триває, а значить, шанс на мирне врегулювання конфлікту зберігається.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?