Чіткий сигнал - Україна запланувала невідкладні переговори
Категорія
Політика
Дата публікації

Чіткий сигнал - Україна запланувала невідкладні переговори

Чіткий сигнал - Україна запланувала невідкладні переговори
Джерело:  online.ua

Україна та Угорщина продовжують шукати спільне розв'язання проблем, які пов'язують дві держави. Напередодні міністр закордонних справ Дмитро Кулеба провів з угорським колегою телефонні переговори. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на дипломатичне відомство.

За оприлюдненими даними, перш за все сторони торкнулися теми "живих" переговори у майбутньому. Петер Сійярто отримав пропозицію спільного візиту на Закарпаття, там можна обговорити кроки для реалізації домовленостей, що вже узгоджені між Києвом і Будапештом — це ініціативи у напрямках політики, економіки, культурно-гуманітарній сфері.

"Запроваджені в Україні та Угорщині обмеження для в'їзду іноземців у зв'язку з поширенням коронавірусу накладають певні обмеження на всіх громадян, незалежно від статусу. На цьому тлі наша зустріч є чітким сигналом — обидві країни налаштовані на пошук взаємоприйнятних рішень без зволікань", - пояснив Кулеба.

Кожен з міністрів погодився, що "соціально-економічний успіх Закарпаття може стати спільною історією успіху відносин України та Угорщини", а от добрі відносини на державному рівні також мають надзвичайне значення для центральноєвропейського регіону.

Нагадаємо, Україна та Угорщина упродовж останніх років зіткнулися з певною дипломатичною кризою, Будапешт вимагав від Києва розширення прав та можливостей угорської спільноти на Закарпатті. Тим часом в українському уряді наголошували — жодних обмежень у цьому питанні не існує.

Угорська сторона критикувала низку законопроєктів, пов'язаних з освітою та мовою, які закріплювали українську як ту, що домінує у багатьох сферах. Будапешт назвав це утиском прав закарпатських угорців, хоча відповідне законодавство чинне у більшості країн світу відповідно до їхніх державних мов.

Як повідомляв ONLINE.UA, 10 вересня міністр Дмитро Кулеба підписав низку угод з Іспанією під час візиту до Мадриду. На зміну застарілої угоди Україна підписала Конвенцію про уникнення подвійного оподаткування стосовно податків на доходи та запобігання податковим ухиленням і уникненням та протокол до неї.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?