Дуже важко - у Раді вразили заявою про місцеві вибори
Категорія
Політика
Дата публікації

Дуже важко - у Раді вразили заявою про місцеві вибори

Дуже важко - у Раді вразили заявою про місцеві вибори
Джерело:  online.ua

Верховна Рада навряд чи збереться для обговорення змін у постанову про організацію місцевих виборів, вважає спікер Дмитро Разумков. Таким чином він прокоментував ідею на тлі нових переговорів представників "нормандської четвірки" у Берліні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг політика у понеділок, 14 вересня.

За його словами, жодних подібних документів не вносили на порядок денний поточного пленарного тижня, який триватиме з 15 до 18 вересня.

"Верховна Рада самостійно приймає рішення і буде так робити надалі. Я не знаю, чи будуть наполягати самі автори постанови, щоб воно виносилося, але не впевнений, що це можливо", - пояснив Разумков.

Він додав, внести зміни до постанови про оголошення виборів це - "м'яко кажучи, дуже важко".

"Це може поставити під сумнів організацію виборів, які сьогодні готуються. І раніше ми бачили позицію представників Офісу президента, цивільного сектора і політичних партій щодо цієї ситуації. Наскільки мені відомо, вона не змінювалася", - зауважив спікер.

Нагадаємо, місцеві вибори заплановані на 25 жовтня, вже 5 вересня почався офіційний виборчий процес.

Згадана постанова спровокувала роздратування у Кремлі, оскільки там прямо згадується неможливість проведення голосування в ОРДЛО, також його не буде в кількох окремих районах поряд з лінією розмежування.

Російська сторона на різних рівнях — від ТКГ до "нормандського формату" - вимагала прибрати цю згадку, однак українська сторона вже кілька тижнів називає це неможливим, жодної ж суперечки з мінськими домовленостями там також немає, справа виключно внутрішня.

Як повідомляв ONLINE.UA, Центральна виборча комісія різко змінила рішення щодо проведення місцевих виборів на Донбасі, де раніше в 18 громадах їх скасували через неможливість проведення голосування. У ЦВК заявили, що вибори там можуть призначити в будь-який момент і вони можуть відбутися навесні 2021 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?