Санкції проти Лукашенка - Німеччина виступила з важливим попередженням
Категорія
Світ
Дата публікації

Санкції проти Лукашенка - Німеччина виступила з важливим попередженням

Санкції проти Лукашенка - Німеччина виступила з важливим попередженням
Джерело:  online.ua

Євросоюз продовжує обговорення санкцій проти режиму Олександра Лукашенка за насилля над протестувальниками та фальсифікацією виборів. Вже наступного тижня міністри закордонних справ країн-учасниць можуть обговорити персональний удар проти білоруської влади. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву речниці німецького зовнішньополітичного відомства Марії Адебар.

За її словами, розробка санкцій ще триває.

"Ми активно працюємо в ЄС над реалізацією пакету санкцій, який буде направлений проти відповідальних за репресії та фальсифікації результатів виборів... Наступного понеділка в Брюсселі будуть зустрічатися глави МЗС 27 країн ЄС, там ця тема, напевно, буде обговорюватися", - пояснила Адебар.

Вона зауважила, що Берлін не може прогнозувати ухвалення рішення вже 21 вересня, однак він привітав би його.

"Це повинні бути цілеспрямовані санкції, які торкнуться високопоставлених чиновників", - додала речниця МЗС.

Офіційний представник федерального уряду Штеффен Зайберт своєю чергою заявив, що в Білорусі "влада повинна відмовитися від застосування сили щодо демонстрантів... політичні в'язні повинні бути негайно звільнені... повинен бути запущений національний діалог — між урядом, опозицією і суспільством".

Допомогти у налагоджуванні діалогу можуть представники ОБСЄ. Утім, сам режим неодноразово відмовлявся від будь-якого діалогу опозицією.

Як повідомляв ONLINE.UA, лідер білоруського режиму Олександр Лукашенко прибув до Москви для переговорів з президентом РФ Володимиром Путіним. На тлі зустрічі опозиція республіки виступила з попередженням для Кремля про відсутність законної чинності у домовленостей з диктатором.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?