Геній рекомендує: Ілон Маск розповів про 10 улюблених книг
Категорія
Культура
Дата публікації

Геній рекомендує: Ілон Маск розповів про 10 улюблених книг

Геній рекомендує: Ілон Маск розповів про 10 улюблених книг
Джерело:  24 канал

Весь світ уважно слідкує зя перемогами та поразками відомого бізнесмена на геніального винахідника Ілона Маска. Підприємець, інноватор, генеральний директор і головний інженер SpaceX та ідейний натхненник (Chief Product Architect) компаніі Tesla щоденно коментує резонансні події та ділиться із прихильнами своїми планами. Проте цього разу Ілон Маск нарешті зважився поділитися списком книг, які радить прочитати кожному. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

  1. Джеймс Баррат. "Останній винахід людства"

Ні для кого не секрета, що головні захоплення Ілона Маска – розвиток штучного інтелекту і космос. На переконання винахідника, ШІ не повинен бути злим, щоб знищити людство – якщо штучний інтелект буде мати мету і людство просто буде стояти у нього на шляху, він знищить його як щось само собою зрозуміле, навіть не думаючи про це. Саме тому бізнесмен радить прочитати книгу про небезпеку штучно інтелекту. Автор розповідає про можливе найближче майбутнє і про катастрофічні наслідки впровадження ШІ, про які всі мовчать.

  1. Уолтер Айзексон. "Бенджамін Франклін. Біографія"

Це цікава книга про підприємця, який починав свою кар'єру з нуля. Варто звернути увагу на те, що Ілон Маск неодноразово захоплювався особистістю Франкліна в своїх інтерв'ю. Бізнесмен називає його видатним винахідником і своїм натхненником. Як відомо, саме Франклін одним з перших довів, що блискавка – це електрика і винайшов окуляри з двома різними оптичними лінзами.

  1. Наомі Орестес і Ерік Конвей. "Торговці сумнівами"

Книга, в якій два історики розповідають, як найбільші прибуткові галузі приховують шкоду тютюну, пестицидів і озонового шару. На думку Ілона Маска, сьогодні ми маємо справу зі стрімким розвитком штучного інтелекту, але катастрофічна небезпека зміни клімату замовчується.

  1. Дж. Р. Р. Толкін. "Володар кілець"

За словами відомого винахідника, Володар кілець вже більше 50 років є must-read для мільйонів читачів. Популярна історія в жанрі фентезі залишила неабиякий слід і в душі Маска. Він також нещодавно зізнався, що в юності бачив себе людиною, яка рятує світ. Саме тому книга йому так близька.

  1. Айзек Азімов, "Основи"

Трилогія "Основи" Азімова розповідає про падіння вигаданої Галактичної Імперії, яка складається з мільйонів планет, населених людьми. Ще в ранньому віці Маск цікавився науковою фантастикою. Безумовно, трилогія значно вплинула на розвиток кар'єри Ілона Маска.

  1. Дж. Гордон. "Конструкції, або чому не ламаються речі"

Відомий винахідник нещодавно зізнався, що не знав нічого про космос і ракетобудування. Саме ця книга стала для нього самовчителем. Автор неформально і дотепно пояснює, як діють могутні сили, які допомагають будинкам не розвалюватися, вантовим мостам не падати під вагою восьмиполосного автомобільного трафіку, а греблям стримувати тисячі тонн води.

  1. Роберт Хайнлайн. "Місяць – сувора пані"

Це надзвичайно цікава гауково-фантастична книга, яка розповідає антиутопічну історію про героїв, яких вигнали на Місяць: там вони побудували ліберальне суспільство, яке прагне знищити владу на Землі.

  1. Джон Д. Кларк. "Запалювання. Неформальна історія рідких ракетних видів палива"

Саме "Запалювання" Кларка надало Маску повне розуміння специфіки роботи ракет. Книга про принципи роботи ракетного палива і розвиток індустрії ракетобудування в 1960-х – 1970-х роках.

  1. Дуглас Адамс. "Автостопом галактикою"

Книга про суперкомп'ютер, який відповів на питання "У чому сенс життя?". Жанр: наукова фантастика. Цей твір Маск прочитав ще в ранньому віці, а пізніше, відправляючи свій Roadster в космос, він використав на демонстраційному екрані напис "Do not Panic!" – саме його було розміщено на обкладинці ранніх видань книги.

  1. Нік Бостром. "Штучний інтелект. Етапи. Загрози. стратегії"

Автор книги пояснює, в чому небезпека ШІ та що станеться, якщо він перевершить інтелект людини. Відповідь на це питання є саме в книзі Ніка Бострема.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно Пентагон шокував світ неочікуваною заявою про роботів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?