Ілон Маск здивував світ новими амбітними планами - що цікаво знати
Категорія
Технології
Дата публікації

Ілон Маск здивував світ новими амбітними планами - що цікаво знати

Ілон Маск здивував світ новими амбітними планами - що цікаво знати
Джерело:  online.ua

Компанія SpaceX запланувала провести нові космічні випробування — новітній апарат Starship чекає нове навантаження. На цей раз прототип корабля піднімуть на висоту 18 кілометрів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву Ілона Маска.

За його словами, орбітальний політ планують провести вже наступного року. Станом на середину вересня 2020 року цей корабель підіймався максимум на кілька сотень метрів та робив "стрибок" - з однієї платформи на іншу.

Згадані випробування стануть повноцінним тестовим запуском на тлі невеличких тестів.

"SN8 Starship з закрилками та носовим конусом повинен бути готовий приблизно за тиждень. Потім повинні бути вогневі випробування, перевірки, політ на висоту 60 000 футів і назад", - написав Маск у Twitter.

Згадані понад 18 кілометрів висоти — небагато для корабля, який використовуватимуть у майбутньому для польотів на Місяць та Марс, він навіть не вийде за межі атмосфери. Утім, це все ж таки набагато вище за звичайні ешелони пасажирських лайнерів.

Нагадаємо, перші екземпляри Starship відзначилися кількома інцидентами під час випробувань — вони вибухали та розвалювалися, завдаючи фактично поразки конструкторам SpaceX.

Нещодавно також Маск оголосив, що хотів би започаткувати будівництво міста на Марсі. Водночас бізнесмен визнав, що навряд чи доживе до цього моменту, якщо науковий прогрес не зазнає карколомних змін у швидкості процесів.

Як повідомляв ONLINE.UA, представники NASA вирішили відмовитися від місця на російському космічному кораблі "Союз" для американських космонавтів. "Човен" повинен спрямувати екіпаж до Міжнародної космічної станції вже навесні.

Американські гроші за доставлення космонавтів на МКС упродовж років стали значною сумою бюджету "Роскосмосу". Наразі сума за один "квиток" на "Союз" коштує до 90 мільйонів доларів США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?