Здає Білорусь - аналітик пояснив, для чого насправді Лукашенко зустрівся з Путіним
Категорія
Політика
Дата публікації

Здає Білорусь - аналітик пояснив, для чого насправді Лукашенко зустрівся з Путіним

Здає Білорусь - аналітик пояснив, для чого насправді Лукашенко зустрівся з Путіним
Джерело:  24 канал

14 вересня білоруський диктатор Олександр Лукашенко екстрено прилетів в російське місто Сочі на зустріч з очільником Кремля Володимиром Путіним. Згідно з останніми даними, перемовини проходять в резиденції російського глави "Бочаров потік". Політичний експерт та журналіст Ігор Яковенко звернув увагу на те, що в.о. президента Білорусі вже попросив силову допомогу у Путіна. Відтак цього разу насамперед буде мовитися про фінансову підтримку. На думку аналітика, під час цієї зустрічі буде торг саме щодо фінансової сторону підтримки. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

За словами журналіста, спільні військові навчання, які одночасно з зустріччю розпочалися, теж показують можливості силової допомоги.

"Фінансова допомога, моральна підтримка, аби силовики Білорусі відчули впевненість, і відчули за спиною армію свого фашистського сусіда – думаю, що це найголовніше", – наголосив Ігор Яковенко.

Експерт згадав про те, що свого часу Гітлер підтримував Муссоліні переважно морально. І завдяки цьому режим фашистського диктатора в Італії зберігався. У схожий спосіб Путін підтримує Лукашенка. Проте якщо справа дійде до силових акції, без жодних сумнівів очільник Кремля надасть повномасштабну воєнну підтримку.

На переконання аналітика, таке місце зустрічі – символізм, пов’язаний з васальними відносинами, оскільки Сочі – це путінська дача. Зокрема, там розташована резиденція російського президента "Бочаров потік".

"Символізм в дещо зневажливо-васальному відношенні. Приїжджають не в Кремль чи кудись на вищому рівні, а приїжджає людина на дачу в капцях й босоніж", - додав Ігор Яковенко.

На думку експерта, ситуація "цілування туфлі хана в орді" достатньо чітко вимальовується, зокрема, в інфраструктурі ритуалу.

"Справді, Лукашенко здає Білорусь і перетворює її на улус "великого московського хана"", – підкреслив Ігор Яковенко.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Олександр Лукашенко вранці 14 вересня екстрено вилетів до Росії на перемовини з очільником Кремля Володимиром Путіним - усі подробиці можна знайти в нашому матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?